معاون درمان وزارت بهداشت در کنفوبیشن گردشگری سلامت در همدان:
توسعه منطقه‌ای بدون سلامت ممکن نیست

21 خرداد 1404 ساعت: 13:3

معاون درمان وزارت بهداشت در سومین کنفوبیشن گردشگری سلامت در همدان، بر ضرورت ارتقای سلامت در سیاست‌های منطقه‌ای اکو، تاکید کرد.

به گزارش سپیدآنلاین، سید سجاد رضوی، در سومین کنفوبیشن گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو که ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ در همدان برگزار شد، با اشاره به جایگاه علمی و تاریخی شهر همدان، تقارن برگزاری این نشست با زادگاه بوعلی‌سینا را نمادی افتخارآمیز از پیوند علم و سلامت دانست.

وی خاطرنشان کرد: در کنار مباحث علمی حوزه سلامت، جمله‌ای از بوعلی‌سینا در کنار آرامگاهش توجه را جلب می کند که عصاره‌ای از مراقبت‌های اولیه و مفهوم پزشکی خانواده است.

وی همچنین با اشاره به اهمیت مراقبت‌های اولیه در نظام سلامت تصریح کرد: یکی از محورهای اصلی برنامه‌های وزارت بهداشت و دولت، توسعه نظام ارجاع و پزشکی خانواده است. مراقبت‌های اولیه، بنیان این ساختار محسوب می‌شود که باید با ارتقای دانش و اعتماد متقابل میان پزشک و بیمار تقویت شود.

رضوی در ادامه، تاریخچه سازمان همکاری اقتصادی اکو را تشریح کرد و یادآور شد: این سازمان ابتدا در سال ۱۳۴۲ میان ایران، پاکستان و ترکیه پایه‌گذاری شد و پس از گسترش، اکنون 10 کشور عضو آن هستند.

وی تصریح کرد: توسعه منطقه‌ای بدون سلامت، امکان‌پذیر نیست و رشد منابع انسانی در بستر سلامت جسمی و روانی محقق خواهد شد.

رضوی پیشنهاد داد که "سلامت" به عنوان یکی از ارکان سیاستگذاری در ساختار منطقه‌ای اکو تعریف شود و افزود که جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد با همکاری اعضای اکو، پیشقراول ارتقای سلامت در منطقه باشد. به باور او، این موضوع می‌تواند جایگاه سازمان اکو را در مجامع جهانی ارتقا دهد.

وی با اشاره به سیاست‌های وزارت بهداشت در حوزه گردشگری سلامت، اظهار کرد: این وزارتخانه در حال هماهنگی کامل با وزارت امور خارجه و وزارت میراث فرهنگی برای پذیرش بیماران بین‌المللی به‌ویژه از کشورهای عضو اکو است و کشور ایران با بهره‌مندی از ظرفیت‌های جغرافیایی، تخصص پزشکان متعهد و توانمندی بیمارستان‌ها، آمادگی ارائه خدمات متنوع از درمان‌های ساده تا پیوند اعضا را دارد.

رضوی در ادامه اضافه کرد: هدف اصلی گردشگری سلامت تنها درمان نیست، بلکه ارتقای سلامت جسمی و روانی ملت‌هاست که باید از ظرفیت‌های مشترک بهره‌برداری شود تا به سلامت انسان‌ها خدمت رسانی صورت گیرد.

وی با اشاره به ضرورت رعایت اولویت سلامت شهروندان کشورهای میزبان، گفت: براساس اصول جهانی، خدمات گردشگری سلامت باید از ظرفیت‌های مازاد ارائه شود تا به شهروندان کشورها لطمه‌ای وارد نشود و در این راستا بخش خصوصی باید پیشتاز این عرصه باشد و بخش دولتی نیز بسته به ظرفیت، نقش حمایتی ایفا کند.

معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه سخنان خود، عنوان کرد: من به عنوان یک پزشک، نه صرفاً یک مقام رسمی، از وضعیت بحرانی مردم بی‌دفاع در غزه ابراز نگرانی و تأسف می‌کنم. در حالیکه ما گرد هم آمده‌ایم تا حتی یک انسان را نجات دهیم، کودکان بی‌گناه در غزه با شدیدترین و وحشیانه‌ترین روش‌ها کشته می‌شوند.

وی تأکید کرد که از این تریبون بین‌المللی، همدردی عمیق خود را با قربانیان این فاجعه انسانی اعلام می‌کنم و امیدوارم هرچه زودتر این فجایع به پایان رسد.

گفتنی است، سومین «کنفوبیشن گردشگری سلامت» از تاریخ 21 تا 23 خردادماه 1404 در همدان با هدف معرفی توانمندی‌های حوزه سلامت استان همدان به کشورهای منطقه، از جمله اعضای سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) و کشورهایی مانند عراق، عمان و سایر کشورها، آغاز شده است.وبدا