رئیس سازمان غذا و دارو گفت: سامانه RASFF ایران که بهزودی رونمایی میشود، گام بلندی در مسیر شفافسازی و هوشمندسازی نظارتها خواهد بود و تلاش داریم امکان اتصال آن به سامانه اروپایی را فراهم کنیم.
به گزارش سپیدآنلاین، مهدی پیرصالحی در همایش روز جهانی ایمنی غذا با اشاره به تمرکز این سازمان بر نظارت غذاهای فرآوریشده، از راهاندازی سامانه ملی هشدار سریع ایمنی غذا (RASFF ایران) بهعنوان گامی مهم در ارتقاء نظارت زنجیرهای از مزرعه تا سفره خبر داد و افزود: با راهاندازی RASFF ایران، کشور ما در جمع معدود کشورهایی قرار میگیرد که دارای سامانه هشدار سریع ملی برای ایمنی غذا و خوراک دام هستند.
پیرصالحی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو مرجع اصلی نظارت بر ایمنی و سلامت محصولات غذایی است، گفت: هدف این سازمان حصول اطمینان از کیفیت و سلامت مواد غذایی مصرفی مردم است. وی افزود: سازمان با برخورداری از شبکه گستردهای متشکل از ۵۴۷ آزمایشگاه مجاز، شامل یک آزمایشگاه مرجع، ۵۳ آزمایشگاه تخصصی دانشگاهی و سایر آزمایشگاههای مجاز، نقش کلیدی در پایش و کنترل ایمنی غذا ایفا میکند.
پیرصالحی ادامه داد: آزمایشگاه کنترل غذا و داروی کشور موفق به دریافت دو گواهی رسمی از سازمان جهانی بهداشت و تأییدیه اتحادیه اروپا در حوزه آزمون آفلاتوکسین شده که این موفقیت شرط لازم برای صادرات محصولاتی مانند پسته به بازارهای اروپایی است.
وی با اشاره به همکاری بینبخشی در نظام نظارت غذایی اظهار داشت: نظارتها در تعامل نزدیک با وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت بهصورت زنجیرهای از مزرعه تا سفره اجرا میشود و در این مسیر، محصولات تراریخته نیز هنگام ترخیص، از نظر ژنتیکی بررسی و برچسبگذاری میشوند.
رئیس سازمان غذا و دارو از اجرای طرحهای ملی در حوزه پایش آلایندههای غذایی خبر داد و گفت: طی سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ حدود ۳۵ هزار نمونه برای باقیمانده آفتکشها، ۲۵ هزار نمونه برای فلزات سنگین و ۲۱ هزار نمونه از نظر نیترات بررسی شدهاند.
پیرصالحی افزود: برنامه ارتقاء سلامت شیر و فرآوردههای لبنی با محوریت کاهش آنتیبیوتیکها و افزودنیها و همچنین همکاری با مدارس در حال اجراست.
همچنین برنامه کاهش اسیدهای چرب ترانس از ۱۲ سال پیش آغاز شده و اکنون به کمتر از ۲ درصد رسیده که مطابق با استانداردهای بینالمللی است.خبرگزاری صدا و سیما