نماینده مردم لنگرود در مجلس گفت: افزایش آمار تلفات و حوادث ایام نوروز عدد نگران کننده را نشان میدهد.
به گزارش سپیدآنلاین، مهرداد لاهوتی صبح امروز (سه شنبه ۲۶ فروردین ماه) در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کیفیت خدمات و اقدامات اجرایی دستگاههای مسئول در شبکه حمل و نقل کشور به مسافران در ایام نوروز، گفت: آمار تلفات ۸۸۸ نفر نسبت به سال گذشته ۳ درصد افزایش داشته که امری قابل تحمل است؛ در واقع ۲۱ هزار نفر در این ایام دچار حادثه شدند که در مقایسه با شهدای دفاع مقدس، عدد نگران کنندهای به شمار میرود.
نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: پلیس، اورژانس، هلال احمر و سایر دستگاههای خدمات رسان صادقانه تلاش میکنند اما باید توجه داشت که سهم حمل و نقل جادهای کشور حدود ۹۰ درصد بوده و حوزههای ریلی، هوایی و دریایی حدود ۱۰ درصد را به خود تخصیص میدهند. باید تلاش شود سهم ریلی افزایش یابد.
وی افزود: همچنین سن ناوگان اتوبوسرانی کشور بالای ۱۵ سال است که این موضوع باید مورد توجه قرار بگیرد.
لاهوتی تصریح کرد: در این میان باید به سطح استاندارد اتومبیلها و سن بالای آنها نیز توجه داشت و این مهم در حالیست که مطابق قانون برنامه چهارم توسعه خودروها باید استاندارد یورو ۴ دریافت میکردند اما اکثر آنها دارای استاندارد یورو ۲ هستند.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم بیان کرد: مطابق اعلام پلیس بیش از ۴۰۰۰ نقطه حادثهخیز در کشور وجود دارد که باید برطرف شوند؛ هرچند باید یادآور شد امسال در قانون بودجه برای برطرف کردن این نقاط اعتبار تخصیص داده شد اما همچنان نیاز به حمایت است.
همچنین معاون حمل و نقل وزارت راه گفت: وزارت راه و شهرسازی از ماهها قبل از آغاز طرح سفرهای نوروزی در سطح سازمانها و شرکتهای تابع و در ستاد وزارتخانه به ریاست مقام عالی وزارت ستاد سفرهای نوروزی را تشکیل داد و با برگزاری پنج نشست در طول اسفند ماه مقدمات و تمهیدات را برای همه افزایی و استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود برای ارائه خدمات مطلوب به مردم عزیز فراهم کرد. با توجه به اینکه ریاست کمیسیون ایمنی راههای کشور به عهده وزیر راه و شهرسازی است نشست این کمیسیون نیز با ریاست مقام عالی وزارت برگزار شد و توصیههای لازم به دستگاههای ذیربط برای رعایت حداکثر ایمنی در سفرهای نوروزی ارائه شد.
وی بیان کرد: تشکیل کمیسیونهای استانی ایمنی به ریاست استانداران و اتخاذ تصمیمات استانی در ارتباط با ایمنی از دیگر اقداماتی بود که قبل از شروع سفرها صورت گرفت برای اولین بار آغاز همزمان و هماهنگ طرح سفرهای نوروزی حمل و نقل به صورت همزمان صورت گرفت. در روز بیست و سوم اسفند ماه ۱۴۰۳ اطلاع رسانی از حقوق شهروندی مورد تاکید مقام عالی وزارت بود که این امر در شقوق مختلف امسال به طور گسترده صورت گرفت. مسافرین و مردم حسب دستور وزیر میبایست از حقوق خودشان آگاه میشدند و شرکتها و سازمانهای تابعه و خدمتگزار مسئول بودند که این حقوق را رعایت بکنند. تشدید نظارت بر نحوه ارائه خدمات مطلوب به هموطنان به صورت جدی در دستور کار گرفت و در سطوح ملی استانی تشدید نظارتها با استقرار بازرسان متخصص انجام شد. اطلاعرسانی موثر شرایط جوی و آب و هوایی توسط سازمان هواشناسی کشور به موقع صورت پذیرفت و خوشبختانه در شقوق مختلف حمل و نقل به ویژه هوایی و دریایی از اطلاعات سازمان هواشناسی بهرهبرداری مفید صورت گرفت.
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: در ارتباط با آمار جابجایی مسافرین امسال بیش از ۲۲ میلیون نفر از وسایط حمل و نقل عمومی استفاده کردند و خدمات سفر در اختیارشان قرار داده شد که این نسبت به سال گذشته سه درصد رشد داشت در حوزه جاده با بیش از ۹ میلیون نفر ۲۷ درصد رشد نسبت به سال قبل در دریایی با هفت و نیم میلیون نفر ۱۷% رشد نسبت به سال گذشته در حمل و نقل هوایی اعزام پذیرش مسافر با ۳.۶ میلیون نفر و هشت و نیم درصد رشد و در حمل و نقل ریلی بیش از ۱.۸ میلیون نفر با هشت و نیم درصد رشد داشتند. اقدامات شاخصی که توسط دستگاههای ذیربط و تابعه وزارت راه و شهرسازی برای تمهید سفرهای ایمن صورت گرفت در ایام نوروز در طول سال ۱۴۰۳ باید به عرض برسانم رفع بیش از ۸۷۰ نقطه پر تصادف و توسعه علائم و تجهیزات ایمنی در جادههای کشور، نصب حفاظ ایمنی به طول ۸۵۰ کیلومتر، ایجاد روشنایی نقطهای در هزار نقطه مهم، ایجاد روشنایی تولید در ۱۸۰ کیلومتر از محورهای پرخطر، برقراری ۱۲۰۰ گشت راهداری و ترابری با ۶۶۰۰ ماموریت در طول طرح سفرهای نوروزی، ارائه خدمت ۱۰ هزار نفر از عوامل راهداری و ۸۷۰۰ دستگاه ماشین آلات راهداری و استقرار ۱۱۵۳ پایگاه راهداری، ثبت و بیش از ۱۰۴ هزار فعالیت راهداری از جمله لکه گیری، رفع انسداد، ریزش برداری رفع نواقص علائم و غیره تهیه و نصب ۱۲ هزار بنر اطلاع رسانی و هشدار ایمنی در ارتباط با پویش نه به تصادف و کمک و امدادرسانی به ۲۷۰۰ خودرو اسکان اضطراری در راهدارخانهها به بیش از ۲۰۰۰ نفر از مسافرین صورت گرفت.
وی عنوان کرد: برگزاری برنامههای متنوع فرهنگی و رفتار سازی ایمنی در ایستگاههای متعدد در طول مسیر سفر ها, در بخش دریایی افزایش سه فروند شناور مسافری با ظرفیت تقریبی ۸۰۰ نفر صندلی روزانه فروش بلیط دوسر برای سفرهای دریایی که اولین بار صورت گرفت و موجب تسهیل تردد مسافرین و برقراری آرامش در حوزه دریایی شد. برگزاری مانور امداد و نجات گسترده در آبهای هرمزگان قبل از برگزاری طرح سفرهای نوروزی با همکاری دستگاههای ذیربط برای اولین بار استفاده از کوادکوپتر هوشمند در عملیات امداد و نجات دریایی و جابجایی بیش از ۷۷۵ هزار خودرو با رشد نسبت به سال گذشته بوده است. در حوزه حمل و نقل ریلی برقراری قطار مسافری تهران به وان بعد از سالها توقف این امکان برای هموطنان فراهم شد که از حمل و نقل ریلی برای تردد به کشور ترکیه استفاده بکند. اعمال مدیریت ترافیک در مسیر قطارهای مسافری و حومهای که با این ابتکار موجب هشت درصد رشد ظرفیت صندلی در حمل و همچنین پاسخگویی ۲۴ ساعته به شکایات انتقادات و پیشنهادات مسافرین محترم و رسیدگی در حمل و نقل هوایی، تهیه بروشورهای حقوق مسافر و الزام شرکتهای هوایی به قرار دادن این بروشورها در صندلی مسافران بوده است.خانه ملت