عیادت وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و فرهنگ و ارشاد اسلامی از صدابردار نامدار سینما، اصغر شاهوردی
یک لحظه غفلت راننده، ۱۸ سال مصیبت هنرمند نامدار

27 اسفند 1403 ساعت: 17:12

تصادف عنوان پویشی است که از اول اسفند آغاز شده و تا 15 فروردین ادامه دارد. در روزهای منتهی به سال نو مشارکت در این پویش بیشتر شده است.

اصغر شاهوردی، صدابردار نامدار سینما و تلویزیون او در جشنواره‌های مختلف صاحب عناوین است. حالا شاهوردی 18 سال است که بر روی تخت بستری است.
به منزل شاهوردی رفتند و همسر او از آن شب تلخ تصادف شاهوردی می‌گوید: از سرصحنه برمی‌گشتند به سمت تهران که متاسفانه راننده ایشان با سرعت 160 کیلومتر برخورد می‌کنند با کامیون و ایشان متاسفانه رفتند زیر کامیون.


شاهوردی بر اثر این تصادف سال‌هاست نه قدرت تکلم دارد و نه توان حرکت و دچار قطع نخاع شده است. اگر راننده احتیاط می‌کرد ممکن بود تصادف کند ولی نه این شدت با سرعت کمتر رانندگی می‌کردند نه 160کیلومتر. خستگی کار و خواب‌آلودگی بوده نتیجه می‌شود مصیبت.
نکته قابل تحمل عشق همسر است که نزدیک به دو دهه کار مراقبت و نگهداری را انجام می‌دهد ولی همچنان عاشقانه زندگی می‌کند.
ماجرای زندگی این صدابردار پیشکسوت باعث شده که دو وزیر مهمان منزل او باشند البته این حضور وزیران در قالب پویش نه‌به‌تصادف! بوده که این روزها به خاطر روزهای پایانی سال پویش فعال است.

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: هدف این است که از این آسیب‌ها حتی‌المقدور جلوگیری کنیم این عدد کمی نیست 20هزار مرگ‌ومیر در یک سال به دلیل تصادف.

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: از همکاران خودم در حوزه سینما، مسیرهای که به عنوان هنر شناخته می‌شود می‌خواهم که به این پویش کمک کنند.

آقای دکتر ظفرقندی امشب شاهد حضور شما در منزل آقای شاهوردی بودیم کسی که 18 سال روی تخت دراز کشیده بخاطر یک تصادفی که راننده خودش نبوده کسی دیگری بوده با سرعت بالا در قالب پویش نه‌به‌تصادف! در اینجا حاضر شدید چه صحبتی دارید؟

دکتر ظفرقندی گفت: من واقعا فکر می‌کنم که حال آقای شاهوردی یکی از موارد متعددی است که ما شاهدیم به دلیل یک بی‌احتیاطی کوچک، یک آسیب بزرگ به هنرمند بزرگ وارد شده است. هنرمندی که سینما و هنر ایران سال‌های سال باید از ایشان بهره می‌برد و با بی‌احتیاطی که یک راننده‌ای با سرعت بالا انجام می‌دهد، یک اتفاق بد می‌افتد و خانواده دچار آسیب سختی می‌شود.
واقعا ما می‌دانیم که یک کار پزشکی چقدر زحمت دارد. برای خانواده چقدر مشکل ایجاد می‌کند و همسر و دیگر اعضای خانواده ایشان واقعا یک گوهر درخشان از محبت و عشق وفادار هستند که از ایشان مراقبت می‌کنند. ما آمدیم هم از خانواده تشکر کنیم. برای آقای شاهوردی آرزوی سلامتی بکنیم و در عین حال بگوییم که همه در هنگام رانندگی احتیاط بکنند. این اتفاقی است که اگر با یک بی‌احتیاطی برای کسی بیفتد همه خودشان و هم کسان دیگر ممکن است که آسیب بزند. انشاالله که این اتفاق کمتر بیفتد.

پویش ملی «نه‌به‌تصادف!» این پویش را در ما در وزارت‌بهداشت، دولت و حکومت، به اتفاق سایر وزرا از جمله دوست و همکار عزیزم جناب آقای دکتر صالحی، وزیر فرهنگ  شروع کردیم. هدفمان این است که یک خیر عمومی را برای جوانانمان رقم بزنیم و هدف این است که از این آسیب‌ها حتی‌المقدور جلوگیری کنیم. 20 هزار مرگ و میر در یک سال به دلیل تصادف عدد کمی نیست. متاسفانه اکثرا افراد جوان قربانیان تصادفات هستند. فاجعه است. 20هزار خانواده، 20 هزار زندگی است که آسیب می‌بیند. و فکر می‌کنم با این پویش تا 15 فروردین ادامه دارد و بعد از آن هم با پیگیری ما، دولت، پلیس، خودروسازها و وزارت راه برای کنترل راه‌ها باید یک کاری بکنیم که اساسا این مقدار آسیب جاده‌ای نداشته باشیم.

یک بحث در ادامه دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: و بحث بهداشت است حالا از دریچه دیگر هم نگاه کنیم در قالب این تصادفات پویش نه به‌ تصادف! هنر، سیما، ساخت فیلم، مستند، خیلی مستندها در این زمینه است در واقع وزارت ارشاد در این زمینه هم کمک به ترویج فرهنگ در پویش «نه به تصادف!» یک حرکتی زده باشیم. ضمن این در خصوص بازدید یک صحبتی کنید.


سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: امشب در خدمت دکتر ظفرقندی به دیدار آقای شاهوردی عزیز آمدیم، آقای شاهوردی گوهر سینمای ایران در حوزه صدا کارهای که ایشان کردند مسیرهای که باز کردند صدای سرصحنه را ایشان راه انداختن در دوره‌ای که خیلی‌ها این ریسک را نمی‌پذیرفتند با کارگران‌های بزرگی همکار بودند یک سرمایه‌ای بودند برای سینما ایران دارای درجه یک هنری هستند در حوزه صدا. و اینکه ما چنین عزیزی را در ارتباط با یک حادثه در این شرایط می‌بینیم انصافا تاسف‌برانگیز است. ایشان می‌توانستند سال‌های سال در خدمت هنر ایران باشند بدرخشند کار کنند و تو خیلی از فیلم‌ها، تیتراژها نام و اثرشان باشد اما بر اثر اتفاق یا حادثه‌ای که می‌توانست نباشد چون عوامل انسانی عمدتا در این مساله دخیل بودند امروز ما شاهد این هستیم که ایشان سال‌های سال هست که در این شرایط هستند منم به سهم خودم از خانواده ایشان به ویژه همسر ایشان خیلی سپاسگزارم به عنوان یک ایرانی و شهروند و هم اینکه چطور می‌توانند زنان ایرانی را الگوسازی کنند برای نسل جدید و حتی بالاتر فردای جامعه که در چنین شرایطی نه به عنوان یک تکلیف به عنوان یک عشق در حقیقت در کنار این کار باشند سال‌های متوالی احساس خستگی نکنند انرژی داشته باشند و انرژی ببخشند اینها همه‌اش ارزش است ارزش‌هایی که گاهی کمیاب به نظر می‌آید اما هنوز هستند و می‌توانند الگو بسازند و از همسر گرامی و دختر و پسر ایشان متشکرم کسانی که این شرایط را مدیریت می‌کنند تا همچنان آقای شاهوردی در میان ما باشند.