پوشش ۸۳ درصدی واکسیناسیون سرخک کودکان

13 آذر 1403 ساعت: 10:9

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایران سالانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن در اختیار دارد و هدف‌گذاری آن، دستیابی به پوشش ۹۵ درصدی واکسن است.

به گزارش سپیدآنلاین، نادر توکلی در مراسم آغاز واکسیناسیون کشوری روتا ویروس که صبح امروز برگزار شد، گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایران، با پوشش نزدیک به ۶ میلیون نفر در شبکه‌های بهداشتی خود، به عنوان یکی از شاخص‌ترین مراکز در حوزه رسالت اجتماعی به فعالیت می‌پردازد. در حال حاضر، ۳۱۰ واحد واکسیناسیون در پایگاه‌های بهداشتی تحت نظر این دانشگاه مشغول ارائه خدمات هستند.

وی افزود: با وجود تلاش‌های گسترده، همچنان خلأهایی در پوشش واکسیناسیون وجود دارد. به عنوان مثال، میزان پوشش واکسن سیاه‌سرفه و سرخک در کودکان تنها به ۸۳ درصد رسیده است. این در حالی است که دانشگاه علوم پزشکی ایران سالانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن در اختیار دارد و هدف‌گذاری آن، دستیابی به پوشش ۹۵ درصدی واکسن است.

توکلی ادامه داد: امروز، با افتتاح مرکز جدید واکسیناسیون در این دانشگاه، امید می‌رود که روند پیشگیری از بیماری‌های واگیر بهبود یابد. یکی از اقدامات جدید این مرکز، آغاز واکسیناسیون روتاویروس، یک بیماری گوارشی واگیر با میزان مرگ و میر بالا است. این اقدام نویدبخش کاهش چشمگیر این بیماری در آینده خواهد بود.

سالانه ۱۷۳ هزار بستری ناشی از مشکلات گوارشی مرتبط با روتاویروس در کشور ثبت می‌شود
در ادامه، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد: واکسیناسیون همواره یکی از مهم‌ترین اقدامات در ارتقای سلامت جهانی بوده است.

وی با اشاره به آغاز برنامه واکسیناسیون در ایران از سال ۱۳۶۳، اظهار داشت: واکسیناسیون نقشی کلیدی در کاهش مرگ‌ومیر و بیماری‌های شدید ایفا کرده است. هر یک دلار سرمایه‌گذاری در این زمینه، بازدهی اقتصادی ۲۰ تا ۵۰ دلاری دارد.

وی افزود: ایران در پوشش واکسیناسیون دستاوردهای بزرگی داشته است. و جزو سه کشور پیشرو در منطقه در حذف سرخک است و از سال ۲۰۰۱ تاکنون هیچ مورد داخلی از فلج اطفال گزارش نشده است. اگر واکسیناسیون انجام نمی‌شد، سالانه بیش از ۵ میلیون نفر جان خود را از دست می‌دادند و ۲۰ میلیون نفر در دنیا به فلج اطفال مبتلا می‌شدند.

رئیسی مطرح کرد: واکسن روتاویروس، که عامل اصلی اسهال شدید در کودکان زیر ۵ سال است، از امروز به صورت کشوری اجرا می‌شود. سالانه ۱۷۳ هزار بستری ناشی از مشکلات گوارشی مرتبط با روتاویروس در کشور ثبت می‌شود. این برنامه گروه هدفی شامل یک میلیون و ۲۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال را پوشش می‌دهد و نیاز سالانه کشور به این واکسن ۵ میلیون دوز است.

معاون بهداشت تاکید کرد: توانمندی تولید داخلی واکسن‌ها در ایران وجود دارد و برنامه‌ریزی‌های کمیته‌های ملی، زمینه‌ساز تولید واکسن‌های جدید در داخل کشور شده است. سرمایه‌گذاری در فناوری تولید واکسن گامی مؤثر برای تأمین نیازهای سلامت عمومی و کاهش وابستگی به واردات است.

وی خاطرنشان کرد: که واکسیناسیون به عنوان نقطه عطف سلامت جهانی، نقشی اساسی در کاهش مرگ‌ومیر و ابتلاء به بیماری‌ها دارد و استقبال گسترده مردم از واکسن کرونا در کشور، نمونه‌ای از این اهمیت است.مهر