معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اعلام کرد:
معاون بهداشت و محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از کنترل 366مورد طغیان بیماریها در سال گذشته خبر داد.
کنترل 366مورد طغیان بیماریها در سال گذشته
30 April 2016 ساعت: 19:4
30 April 2016 ساعت: 19:4
معاون بهداشت و محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از کنترل 366مورد طغیان بیماریها در سال گذشته خبر داد.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، محسن فرهادی در کارگاه منطقهای مدیریت بیماریهای منتقله از آب و غذا با اولویت وبا که در اهواز برگزار شد با اشاره به رویکرد مرکز سلامت محیط و کار در سال 95 در خصوص بیماریهای مرتبط با آب و غذا، اظهار کرد: «در جلسه کارگروه مدیریت بهداشت محیط در خصوص تغییر سیستم بازرسی بحث شد و به این نتیجه رسیدیم که اگر چنین تغییری رخ دهد، تاثیر بسزایی در کنترل آب، غذا، پسماند، آبیاری، محصولات کشاورزی و اقدامات حوزه ریزگردها خواهد داشت.»
فرهادی افزود: «سالها بود که رویکرد بازرسی در هر بحران به یک شکل بود، ولی هر شرایط و بحرانی تمهیدات مخصوص به خود را نیاز دارد و رویکرد بازرسی نیز به تناسب شرایط روز باید تغییر یابد و مهمترین مساله در این راستا، تقویت همکاریهای درونبخشی است که در کنترل هر بیماری مهم است.»
معاون بهداشت و محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: «از جمله مراکزی که تعاملات ما با آن نسبت به گذشته باید بیشتر شود، سیستم شبکه است؛ زیرا شبکه بهداشت در هسته اصلی ساختار مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی فعالیت میکند. بهداشت محیط مرکز سلامت محیط و کار مدتها است که در مساله کنترل بویژه کنترل غذا وارد مداخلات محیطی میشود؛ پیش از این 100درصد کار بر پایه کنترلهای آزمایشگاهی غذا بود و این روش با این که مناسب است اما در مداخلات طبیعی مانند طغیانها پاسخگو نیست و در دنیا منسوخ شده است.»
فرهادی بیان کرد: «در راستای اجرای شیوه جدید کنترل غذا مجبوریم که سیستم همراه بازرسان را تغییر دهیم و در این زمینه باید بازرسان را به دستگاههای جدید مجهز کرد که در برخی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور این تجهیزات فراهم شده است.» وی افزود: «در زمینه سنجش بیماریهای غیرواگیر نیز دستگاه سنجش نمک و روغن فراهم شده است. یکی از معضلات ما در این زمینه کنترل کیفی زولبیا و بامیه در ماه رمضان بود که تا نمونه به آزمایشگاه داده میشد و آزمایشگاهها صورت میگرفت، ماه رمضان به پایان میرسید، نتیجه آزمایش نمونه مورد استفاده نبود، عملا کاری از دست ما بر نمیآمد و اگر اتفاقی در این زمینه رخ میداد، رسیدگی پرونده قضایی آن تا عید به طول میانجامید.»
فرهادی اظهار کرد: «ایجاد سیستم سامانهای برای فعالیتها از جمله مسایلی است که در سیستم بازرسی حایز اهمیت است؛ اکنون دو سامانه به طور مشخص در مجموعه مرکز سلامت محیط و کار دانشگاهها مورد استفاده است که یکی سامانه جامع مدیریت بازرسی است و این سامانه با عقد قرارداد جدید، توسعه مییابد.»
وی ادامه داد: «سامانه دیگر، سامانه 190 و 1490 است که این سامانه در 22 اسفندماه رونمایی شد و اکنون میزان شکایتهای دریافتی در این سامانه رو به افزایش است. البته با وجود این که میزان شکایات چهار برابر شده، پیش از رونمایی از این سامانه پیشبینی میشد که رجوع مردم بسیار زیاد باشد ولی این چنین نبود و نشان از عدم اعتماد مردم به این سامانه است.»
معاون بهداشت و محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به احیای تیم واکنش سریع نیز اظهار کرد: «در سالهای گذشته تیم واکنش سریع در ادارهکل بهداشت فعال بود که با مرکز بیماریهای واگیردار رابطه نزدیکی داشت. اکنون در تلاشیم این تیم واکنش سریع را در قالب مرکز سلامت محیط و کار راهاندازی کنیم.»
فرهادی عنوان کرد: «در سال94 تعداد 366مورد طغیان بیماریها را کنترل کردیم. در سطح مراکز نیز 44درصد شکایت مردمی از بهداشت محیط و 33درصد از بهداشت مواد غذایی داشتیم؛ به این معنی که مردم بین 75 تا 85 درصد از وضعیت محیطی و عرضه مواد غذایی گله دارند.»
وی با اشاره به اینکه عمده آلودگیها در بخش ثانویه است، گفت: «آلودگی مواد غذایی را میتوان به دو گروه بزرگ اولیه و ثانویه تقسیم کرد که آلودگی اولیه از همان ابتدا با غذا همراه است مانند گوشت گوسفند آلوده به سیاه زخم و در بخش آلودگی ثانویه، غذا از ابتدا فاقد آلودگی است و به تدریج به دلیل ورود میکروب آلوده میشود. عمده نقش ما، در کنترل آلودگی ثانویه است.»
فرهادی افزود: «سالها بود که رویکرد بازرسی در هر بحران به یک شکل بود، ولی هر شرایط و بحرانی تمهیدات مخصوص به خود را نیاز دارد و رویکرد بازرسی نیز به تناسب شرایط روز باید تغییر یابد و مهمترین مساله در این راستا، تقویت همکاریهای درونبخشی است که در کنترل هر بیماری مهم است.»
معاون بهداشت و محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: «از جمله مراکزی که تعاملات ما با آن نسبت به گذشته باید بیشتر شود، سیستم شبکه است؛ زیرا شبکه بهداشت در هسته اصلی ساختار مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی فعالیت میکند. بهداشت محیط مرکز سلامت محیط و کار مدتها است که در مساله کنترل بویژه کنترل غذا وارد مداخلات محیطی میشود؛ پیش از این 100درصد کار بر پایه کنترلهای آزمایشگاهی غذا بود و این روش با این که مناسب است اما در مداخلات طبیعی مانند طغیانها پاسخگو نیست و در دنیا منسوخ شده است.»
فرهادی بیان کرد: «در راستای اجرای شیوه جدید کنترل غذا مجبوریم که سیستم همراه بازرسان را تغییر دهیم و در این زمینه باید بازرسان را به دستگاههای جدید مجهز کرد که در برخی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور این تجهیزات فراهم شده است.» وی افزود: «در زمینه سنجش بیماریهای غیرواگیر نیز دستگاه سنجش نمک و روغن فراهم شده است. یکی از معضلات ما در این زمینه کنترل کیفی زولبیا و بامیه در ماه رمضان بود که تا نمونه به آزمایشگاه داده میشد و آزمایشگاهها صورت میگرفت، ماه رمضان به پایان میرسید، نتیجه آزمایش نمونه مورد استفاده نبود، عملا کاری از دست ما بر نمیآمد و اگر اتفاقی در این زمینه رخ میداد، رسیدگی پرونده قضایی آن تا عید به طول میانجامید.»
فرهادی اظهار کرد: «ایجاد سیستم سامانهای برای فعالیتها از جمله مسایلی است که در سیستم بازرسی حایز اهمیت است؛ اکنون دو سامانه به طور مشخص در مجموعه مرکز سلامت محیط و کار دانشگاهها مورد استفاده است که یکی سامانه جامع مدیریت بازرسی است و این سامانه با عقد قرارداد جدید، توسعه مییابد.»
وی ادامه داد: «سامانه دیگر، سامانه 190 و 1490 است که این سامانه در 22 اسفندماه رونمایی شد و اکنون میزان شکایتهای دریافتی در این سامانه رو به افزایش است. البته با وجود این که میزان شکایات چهار برابر شده، پیش از رونمایی از این سامانه پیشبینی میشد که رجوع مردم بسیار زیاد باشد ولی این چنین نبود و نشان از عدم اعتماد مردم به این سامانه است.»
معاون بهداشت و محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به احیای تیم واکنش سریع نیز اظهار کرد: «در سالهای گذشته تیم واکنش سریع در ادارهکل بهداشت فعال بود که با مرکز بیماریهای واگیردار رابطه نزدیکی داشت. اکنون در تلاشیم این تیم واکنش سریع را در قالب مرکز سلامت محیط و کار راهاندازی کنیم.»
فرهادی عنوان کرد: «در سال94 تعداد 366مورد طغیان بیماریها را کنترل کردیم. در سطح مراکز نیز 44درصد شکایت مردمی از بهداشت محیط و 33درصد از بهداشت مواد غذایی داشتیم؛ به این معنی که مردم بین 75 تا 85 درصد از وضعیت محیطی و عرضه مواد غذایی گله دارند.»
وی با اشاره به اینکه عمده آلودگیها در بخش ثانویه است، گفت: «آلودگی مواد غذایی را میتوان به دو گروه بزرگ اولیه و ثانویه تقسیم کرد که آلودگی اولیه از همان ابتدا با غذا همراه است مانند گوشت گوسفند آلوده به سیاه زخم و در بخش آلودگی ثانویه، غذا از ابتدا فاقد آلودگی است و به تدریج به دلیل ورود میکروب آلوده میشود. عمده نقش ما، در کنترل آلودگی ثانویه است.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد