سیاری مطرح کرد:
لزوم تلاش همگانی برای حذف مالاریا
25 April 2016 ساعت: 17:4



معاون بهداشتی وزیر بهداشت گفت: «برای حذف بیماری مالاریا نیازمند تلاش همگانی و تعامل با کشورهای دیگر هستیم.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، علی‌اکبر سیاری در همایش روز جهانی مالاریا در همدان، گفت: «حذف مالاریا یک برنامه جهانی است که باید برای عملی شدن آن تلاش کنیم. از گذشته‌های دور مردم برای رفع و پیشگیری از ابتلا به مالاریا تلاش می‌کردند؛ به طوری که در سال‌های دور توسط ماشین‌های سمپاشی و سمپاشی محل برای از بین بردن آن تلاش می‌کردند. از زمانی‌که شبکه بهداشتی درمانی در کشور به وجود آمد به‌طور جدی برای رفع این بیماری تدابیری اندیشیده شده است.»
سیاری با بیان اینکه مالاریا ممکن است در هر استانی دیده شود، اظهار کرد: «مالاریا در سه استان سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و هرمزگان بیش از نقاط دیگر وجود داشته و دارد. در سال89 تعداد مبتلایان به این بیماری8000مورد بوده است. این آمار در سال 94 در 9شهرستان به 178نفر کاهش یافته است. کاهش آمار مبتلایان به مالاریا دستاورد مهمی برای ما تلقی می‌شود، اما باید به دستاورد بالاتری یعنی حذف و ریشه‌کنی این بیماری دست پیدا کنیم. حمایت‌های بین‌المللی از نظر تجهیزات در دوران بحران به ما کمک کرد تا کار را بیش از پیش جلو بریم.»
وی با تاکید بر اینکه درحال حاضر نظام مراقبتی و بهداشتی قوی در کشور وجود دارد و سطح اطلاعات مردم افزایش یافته است، گفت: «باید همواره نقاط قوت خود را تقویت و نقاط ضعف خود را بیابیم. همچنین با کمک رسانه‌های عمومی آگاهی عموم مردم را بالا بریم. باید در راستای حذف مالاریا با کشورهای دیگر تعامل و گفت‌وگو داشته باشیم. همچنین نتایج کارهایمان را ثبت کرده و نشر دهیم. ریشه‌کنی این بیماری نیاز به عزم جهانی دارد و تعهد کاری، نظم، انضباط و عشق به کار و فعالیت از معیارهای مهم آن است.»
در ادامه، دکتر رئیسی، رئیس اداره کنترل مالاریا وزارت بهداشت نیز گفت: «اگر در حذف بیماری مالاریا سرمایه‌گذاری کنیم، توسعه کشور را نیز تقویت خواهیم کرد. بعد از سرمایه‌گذاری برای واکسیناسیون همگانی بهترین اتفاقی که می‌افتد، تلاش و سرمایه‌گذاری برای حذف بیماری مالاریا است.»
وی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی توانسته‌ایم در شمال کشور که روزی بساط انتقال مالاریا فراهم بود را برکنار کنیم، گفت: «اگر بتوانیم در سیستان و بلوچستان هم توسعه را ارتقاء دهیم، به حذف مالاریا نائل خواهیم آمد.» وی با تاکید بر اینکه این بیماری می‌تواند در هر استانی افراد را مبتلا کند، تصریح کرد: «بسیاری از استان‌ها پتانسیل انتقال مالاریا را دارند و تردد از مرز این امر را شدت می‌بخشد.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد