توضیحات رئیس سازمان استاندارد درباره واردات ژلاتین با منشا خوکی
24 April 2016 ساعت: 13:4
24 April 2016 ساعت: 13:4
رئیس سازمان ملی استاندارد انجام آزمایش روی ژلاتینهایی که گفته میشود با منشا خوکی وارد کشور شده را به عهده وزارت بهداشت دانست و در عین حال از پیگیری تطابق تولیدات کشاورزی کشور هند در بحث چای و برنج با استانداردهای ایران خبر داد.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، نیره پیروزبخت در حاشیه امضای تفاهمنامه با وزارت جهاد کشاورزی، درباره واردات ژلاتین با منشا خوکی که دارای برند حلال است، اظهار کرد: «این موضوع بیشتر مربوط به کنترل از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور میشود که باید با ساز و کارهای خودشان اصالت سنجی شود.»
پیروزبخت با بیان اینکه بحث اصالت سنجی در ایران هنوز خیلی جا نیفتاده است، اظهار کرد: «ما این موضوع را به ویژه در بحث حلال به جد پیگیری میکنیم و پیشبینیهای آن نیز انجام شده که اگر در مواردی مثل ژلاتین، گمرک درخواستی از ما داشته باشد آزمایش روی محصولات وارداتی انجام میدهیم.»
رئیس سازمان ملی استاندارد با تاکید بر نظارت بسیار سختگیرانه بر واردات چای و برنج هندی گفت: «ما این محصولات را از لحاظ فلزات سنگین و سایر مباحث مورد ارزیابی قرار میدهیم، اما از طریق آزمایشها متوجه شدیم که سیستم کشت هند به گونهای است که با استانداردهای ایران در برخی موارد همخوانی ندارد.»
پیروزبخت با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با مسئولان این کشور، تصریح کرد: «مسئولان این کشور استانداردهای ایران را گرفتهاند و جلسات کارشناسی در این خصوص ادامه دارد و آنها نیز سعی میکنند که تولیدات خود را با استانداردهای ایران که سختگیرانهتر است تطابق دهند.»
رئیس سازمان ملی استاندارد درباره تفاهمنامه امضاء شده با وزارت جهاد کشاورزی نیز اظهار کرد: «این تفاهمنامه در راستای افزایش ایمنی غذا و سیاستهای اقتصاد مقاومتی تنظیم و امضاء شد. براساس این تفاهمنامه حوزههای مختلف ازجمله کود، سم، آلایندهها، شیلات، ماشینآلات کشاورزی و ... بین دو دستگاه مورد نظارت قرار میگیرند که هم تدوین استاندارد و هم نظارت بر اجرا درست این موضوع به عهده هر دو سازمان است.»
وی درباره مرغ و داروهایی که به آنها زده میشود، اظهار کرد: «پیگیری این موضوع با وزارت جهاد کشاورزی است، اما اگر لازم باشد حتما در این مسیر همکاری میکنیم هرچند که درباره محصولات تراریخته و ارگانیک همکاریهای مشترکی انجام گرفته و استانداردهای آن تدوین شده است.»
پیروزبخت درباره استفاده از شیرخشک برای تولید محصولات لبنی نیز تصریح کرد: «سازمان ملی استاندارد ترکیبات مجاز در فرآوردههای لبنی را اعلام کرده و برای مثال در برخی حوزهها مثل بستنی استفاده از شیرخشک منعی ندارد، اما در مورد سایر محصولات درصدهای مشخص آن در استاندارد آمده هرچند که معمول نیست در لبنیات مورد استفاده روزمره از شیرخشک استفاده شود.»
وی با اشاره به آخرین وضعیت استفاده از خمیر مرغ در فرآوردههای گوشتی نیز گفت: «تعامل بسیار خوبی با وزارت جهاد کشاورزی و بهداشت در این خصوص داشتیم و به دنبال تغییراستاندارد آن بودیم. التبه هماهنگیهای لازم با سازمان دامپزشکی انجام شده، اما هنوز در گیر و دار کش و قوسهای تایید از سوی وزارت بهداشت است.»
پیروزبخت با بیان اینکه بحث اصالت سنجی در ایران هنوز خیلی جا نیفتاده است، اظهار کرد: «ما این موضوع را به ویژه در بحث حلال به جد پیگیری میکنیم و پیشبینیهای آن نیز انجام شده که اگر در مواردی مثل ژلاتین، گمرک درخواستی از ما داشته باشد آزمایش روی محصولات وارداتی انجام میدهیم.»
رئیس سازمان ملی استاندارد با تاکید بر نظارت بسیار سختگیرانه بر واردات چای و برنج هندی گفت: «ما این محصولات را از لحاظ فلزات سنگین و سایر مباحث مورد ارزیابی قرار میدهیم، اما از طریق آزمایشها متوجه شدیم که سیستم کشت هند به گونهای است که با استانداردهای ایران در برخی موارد همخوانی ندارد.»
پیروزبخت با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با مسئولان این کشور، تصریح کرد: «مسئولان این کشور استانداردهای ایران را گرفتهاند و جلسات کارشناسی در این خصوص ادامه دارد و آنها نیز سعی میکنند که تولیدات خود را با استانداردهای ایران که سختگیرانهتر است تطابق دهند.»
رئیس سازمان ملی استاندارد درباره تفاهمنامه امضاء شده با وزارت جهاد کشاورزی نیز اظهار کرد: «این تفاهمنامه در راستای افزایش ایمنی غذا و سیاستهای اقتصاد مقاومتی تنظیم و امضاء شد. براساس این تفاهمنامه حوزههای مختلف ازجمله کود، سم، آلایندهها، شیلات، ماشینآلات کشاورزی و ... بین دو دستگاه مورد نظارت قرار میگیرند که هم تدوین استاندارد و هم نظارت بر اجرا درست این موضوع به عهده هر دو سازمان است.»
وی درباره مرغ و داروهایی که به آنها زده میشود، اظهار کرد: «پیگیری این موضوع با وزارت جهاد کشاورزی است، اما اگر لازم باشد حتما در این مسیر همکاری میکنیم هرچند که درباره محصولات تراریخته و ارگانیک همکاریهای مشترکی انجام گرفته و استانداردهای آن تدوین شده است.»
پیروزبخت درباره استفاده از شیرخشک برای تولید محصولات لبنی نیز تصریح کرد: «سازمان ملی استاندارد ترکیبات مجاز در فرآوردههای لبنی را اعلام کرده و برای مثال در برخی حوزهها مثل بستنی استفاده از شیرخشک منعی ندارد، اما در مورد سایر محصولات درصدهای مشخص آن در استاندارد آمده هرچند که معمول نیست در لبنیات مورد استفاده روزمره از شیرخشک استفاده شود.»
وی با اشاره به آخرین وضعیت استفاده از خمیر مرغ در فرآوردههای گوشتی نیز گفت: «تعامل بسیار خوبی با وزارت جهاد کشاورزی و بهداشت در این خصوص داشتیم و به دنبال تغییراستاندارد آن بودیم. التبه هماهنگیهای لازم با سازمان دامپزشکی انجام شده، اما هنوز در گیر و دار کش و قوسهای تایید از سوی وزارت بهداشت است.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد