معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک عنوان کرد:
باقیمانده سموم کشاورزی در سفره غذایی مردم
22 February 2016 ساعت: 14:2



معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک با بیان اینکه در کشاورزی ما سموم به‌صورت بسیار غیرمسئولانه درحال استفاده شدن است و باقیمانده این سموم نهایتاً در سفره غذایی مردم جای می‌گیرد، اظهار داشت: «متاسفانه در ایران چهار برابر بیشتر از کشورهای اروپا از کود شیمیایی استفاده می‌شود.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از فارس، محمدعلی ملبوبی با اشاره به ضعف‌های بخش کشاورزی در کشور گفت: «نحوه استفاده از کود، سم و بذر مناسب در کشاورزی ایران ضعیف است چراکه استفاده از نوع جدید آنها هرگز به کشاورزان آموزش داده نشده است؛ درحالی که کشاورزی نوین به تولید بذرهایی که اصلاح شده به صورت کلاسیک می‌پردازد و حتی نوع جدید‌تر و پیشرفته‌تر آنها نیز تولید شده است درحالی که ما هنوز محدود به بذرهایی هستیم که خودمان با بودجه‌های اندک و امکانات ضعیف تولید می‌کنیم.»
ملبوبی استفاده از سموم شیمیایی را عامل افزایش شوری خاک دانست و گفت: «سموم شیمیایی مرغوبیت خاک‌ها را کمتر کرده است؛ ما در گذشته بسیار قدیم، از کودهای آلی یعنی از فضولات حیوانی و بقایای گیاهان، استفاده می‌کردیم؛ اما در انقلاب سبز، کودهای شیمیایی ابداع شدند و از حدود50سال گذشته در کشاورزی ما مورد استفاده قرار گرفته است؛ گرچه استفاده از کودهای شیمیایی موجب افزایش محصول شد اما از طرفی، رشد علمی در این زمینه، به ما یاد داد که باید مقدار مصرف دقیق باشد درحالی‌که کشاورزان ایرانی از چنین آموزش‌هایی دور مانده‌اند.»
ملبوبی گفت: «متاسفانه کودهای زیادی وارد اراضی کشاورزی کشور می‌شود و کشاورزان به منظور دست‌یابی به پرمحصولی تشویق به استفاده بیشتر می‌شوند؛ دلیل این امر این است که سیستم دولتی پشت این مسئله وجود دارد یعنی دولت تولیدکننده، واردکننده، توزیع کننده و تاییدکننده کودهای شیمیایی است.»
وی اضافه کرد: «در اروپا تصمیم گرفته شده که مقدار مصرف کود تا سال2020، به یک دهم برسد که این مقدار یک چهارم مصرف کود در ایران است؛ کشاورزان ایرانی به‌طور میانگین 200کیلو کود شیمیایی فسفات استفاده کنند درحالی‌که در اروپا 55کیلو از این نوع استفاده می‌شود؛ کودهای ازت، در ایران بین 100 تا 600 کیلو استفاده می‌شوند اما به طور میانگین برای غلات 300کیلو در هر هکتار کود ازت استفاده می‌شود درحالی که در اروپا، 130کیلو در هکتار استفاده است و آنها سعی دارند این مقدار را به 90کیلو نیز برسانند.»
معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک در پایان متذکر شد: «متاسفانه در کشاورزی ما، سموم به‌صورت بسیار غیرمسئولانه درحال استفاده شدن است، باقیمانده سموم در گیاهان و محصولات کشاورزی می‌ماند و نهایتاً در سفره غذایی مردم جای می‌گیرد؛ ضمن اینکه مردم نیز گلایه دارند که محصولات کشاورزی که باید برای سلامت مردم مورد استفاده قرار بگیرد به ضد سلامتی تبدیل شده و سیستم کشاورزی دست از رفتارهای سنتی خود بر نمی‌دارد.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد