سومین نامه دبیرکل خانه پرستار به رئیس‌جمهور:
شرایط پرستاری کشور بحرانی است
31 January 2016 ساعت: 15:1



دبیرکل خانه پرستار در سومین نامه سرگشاده به رئیس‌جمهور مسائل و مشکلات جامعه پرستاری را بازگو کرد و آورده است: «شرایط پرستاری کشور بسیار بحرانی است و آنانی که از این بحران آسیب می‌بینند، مردم هستند.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از نظام پرستاری، محمد شریفی‌مقدم دبیرکل خانه پرستار در سومین نامه سرگشاده به رئیس‌جمهوری، مسائل و مشکلات جامعه پرستاری را بازگو کرده است.
در این نامه آمده است: «این ایام، روزهایی ماندگار و برگ‌هایی زرین در تاریخ ملت بزرگ ایران است. دهه فجر انقلاب اسلامی، سرآغاز طلوع اسلام و یادآور اهداف و شعارهای انقلاب اسلامی است و بدون شک یکی از هدف‌های اصلی انقلاب اسلامی برقراری عدالت در جامعه بوده است و به تعبیر رهبر معظم انقلاب «عدالت اجتماعی از مهم‌ترین خطوط مکتب سیاسی امام است» و بی‌تردید عدالت را می‌توان موتور محرک انقلاب اسلامی تلقی کرد. تلاقی سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و سالگرد میلاد با سعادت حضرت زینب کبری (س) در بهمن ماه که مصادف با روز پرستار است را به فال نیک گرفته و امیدوارم شاهد خبرهای خوشی برای مردم عزیز و جامعه پرستاری کشور باشیم.
رئیس جمهور محترم:
پیرو اولین نامه سرگشاده در تاریخ 17/3/93 با امضای الکترونیکی بیش از ۲۴هزار پرستار و دومین نامه سرگشاده در تاریخ 23/7/93 با ۱۷هزار امضای الکترونیکی پرستاران به حضرتعالی به‌عنوان رئیس محترم جمهور مردم درحالی که جامعه بزرگ پرستاری کشور به‌عنوان پیش‌قراولان سلامت مردم، امید به عنایت حضرتعالی به حل مشکلات پرستاری داشتند. نه تنها هیچ باز خوردی داده نشده بلکه مشکلاتی جدیدتر و بیشتر هم به پرستاری اضافه شد و هم برخوردهایی غیرمعمول و بی‌سابقه با فعالین صنفی و پرستاری کشور شد که جامعه پرستاری کشور به‌عنوان خاطراتی تلخ آن را فراموش نخواهد کرد.
با عنایت به نقش موثر و بی‌بدیل پرستاران در نظام سلامت به‌دلیل شرایط حرفه‌ای مثل مواجهه با بیماران بدحال و درحال احتضار، کار در محیط پر خطر، تماس مکرر با عوامل بیماری‌زا و خطرناک مثل ایدز، هپاتیت، سل، آنفلوانزا و...، داشتن شیفت‌های غیرمتعارف و استرس ناشی از مسئولیت حفظ جان بیماران باعث شده، در کشورهای موفق دنیا در حوزه سلامت برای حفظ این سرمایه‌های انسانی نگاهی ویژه و شرایطی خاص و متفاوت به این حرفه داشته تا با جذابیت‌های لازم باعث گرایش جوانان به این حرفه همچنین نگهداشت شاغلین شوند، و این شرایط شامل؛ مشارکت صاحبان فرآیند در تصمیم‌سازی‌ها، برنامه‌ریزی‌ها، تصمیم‌گیری‌ها، سیاست‌گذاری‌ها، حفظ شان حرفه‌ای و اجتماعی، واگذاری اختیارات به تناسب مسئولیت‌ها، برخورداری از حقوق و مزایای متناسب با سختی و خطرات شغلی و... می‌باشد و اما شرایط پرستاری کشورمان بسیار بحرانی است و آنانی که از این بحران آسیب می‌بینند، مردم هستند.
جناب آقای دکتر روحانی
امروز نه تنها پرستاران بلکه پیراپزشکان و کارکنان بهداشتی، درمانی و حتی قاطبه پزشکان عمومی و بسیاری از متخصصین، از وضعیت حاکم بر نظام سلامت ناراضی‌اند و این نارضایتی هم به شکل‌های مختلف بروز و ظهور کرده است. برای مثال طرح مبتنی بر عملکرد (قاصدک) به‌عنوان بخشی از طرح تحول نظام سلامت را به‌رغم مخالفت‌های کارشناسی و اعلام شکست آن توسط صاحب‌نظران فرآیند در سال۹۳ به اصرار اجرا کردند و باتوجه به تجمعات اعتراضی زنجیره‌ای در تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور باز هم بدون توجه به اعتراضات به اجرای آن ادامه دادند و آنچه که برای شان اهمیت نداشت نظر اجراکنندگان و صاحبان فرآیند بود و به‌جای بکارگیری شیوه‌های کارشناسی و مشارکت گروه‌های مختلف، شیوه‌های تهدید، تبعید، اخراج و تعلیق را پیشه کردند.
جناب آقای رئیس محترم جمهور
جامعه پرستاری کشور در این ایام مبارک و در راستای ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی و در آستانه میلاد با سعادت حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار، انتظار تلطیف فضای مسموم نسبت به جامعه پرستاری کشور، عنایت بیشتر به رفع موانع خدمتی پرستاران بالاخص اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری مصوب مجلس شورای اسلامی و اجرای کامل قانون ارتقاء بهره‌وری، صدور مجوز استخدام رسمی پرستاران با توجه به نیاز بیمارستان ها را دارند.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد