رئیس انجمن تغذیه ایران:
بیمه خدمات مشاوره تغذیه مغفول مانده‌ است
10 March 2017 ساعت: 17:3



رئیس انجمن تغذیه ایران با اشاره به بیمه نبودن خدمات مشاوره تغذیه گفت: این موضوع با وجود پیگیری‌ها و مکاتبات مختلف در همه سطوح وزارت بهداشت و سازمان‌های بیمه‌گر، همچنان مغفول مانده است.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، جلال‌الدین میرزای رزاز گفت: تغذیه یکی از عوامل تاثیرگذار و مهم در ارتقای سلامت جامعه است. یافته‌های علمی حاصل از پژوهش‌های مختلف در چند دهه اخیر بیانگر سهم تردیدناپذیر و برجسته تغذیه در پیشگیری و درمان بیماری‌ها است. برخلاف دهه‌های گذشته که در بیشتر نقاط دنیا بیماری‌های واگیردار نقش اول را در مرگ و میر و ناتوانی‌ها داشت، امروزه در اکثر نقاط دنیا بیماری‌های غیر واگیر به عنوان مشکل عمده جوامع امروزی مطرح هستند.
رزاز افزود: اگرچه وضعیت تغذیه در بروز و شدت بیماری‌های واگیر و غیر واگیر موثر است، ولی نقش آن در ابتلا به بیماری‌های مزمن غیرواگیر مانند بیماری‌های قلب و عروق، فشار خون بالا، دیابت، چاقی، کبد چرب، سرطان و غیره نمایان‌تر است. با توجه به بررسی متون و مقالات علمی در سراسر دنیا از جمله ایران ثابت شده‌ است که توجه به تغذیه سالم می‌تواند تا حدود ۷۰ درصد از بار بیماری‌ها را کاهش دهد و این اقدام می‌تواند انقلابی در کاهش بیماری‌ها در آینده باشد.
رئیس انجمن تغذیه ایران ضمن اشاره به اهمیت غذا در رشد انسان و اثرات زیان‌بار سوء تغذیه بر بهداشت و سلامت افراد همچنین اقتصاد جامعه، اظهار کرد: رشته دانشگاهی علوم تغذیه به منظور تربیت محققان و دانشمندانی که بتوانند با برنامه‌ریزی و تحقیق در زمینه علوم غذایی، موجب ارتقای بهداشت و سلامت جامعه شوند، طراحی شده است.
رزاز اضافه کرد: امروزه با گسترش و توسعه علوم، رشته تغذیه بر خلاف تصور و باور عمومی فقط به رژیم‌های چاقی و لاغری نمی‌پردازد و به اندازه‌ای تخصصی شده‌ است که از زمان قبل از بارداری تا سنین سالمندی را در برمی‌گیرد و به صورت تخصصی و شخص محور برای همه افراد اعم از زن و مرد از قبل از تولد تا سالمندی برنامه دارد. در خصوص پیشگیری و درمان بیماری‌های مختلف در حوزه تغذیه بالینی همچنین برنامه‌های اجتماعی از دیدگاه تغذیه جامعه به صورت فعال و هدفمند حضور دارد.
وی ادامه داد: هدف از ایجاد این رشته تربیت افرادی است که با احاطه بر آثار علمی و آشنایی با روش‌های پیشرفته تحقیق بتوانند از طریق ارائه راه‌حل‌های مناسب، مشکلات تغذیه‌ای افراد جامعه را برطرف کنند و سطح تندرستی آنان را ارتقا دهند. با توجه به این امر هر ساله به تعداد افراد علاقه‌مند به تحصیل در دوره‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی علوم تغذیه اضافه می‌شود؛ به طوری که امروز می‌توان رشته علوم تغذیه را به عنوان یکی از پرطرفدارترین رشته‌های پیراپزشکی در ایران قلمداد کرد.
رزاز در پایان با تاکید براینکه حضور دانش‌آموختگان تغذیه در عرصه بهداشت و درمان، موجب کاهش زیاد خسارات ناشی از بیماری‌های غیر واگیر شده‌ است، اظهار کرد: فعالیت در عرصه صنعت موجب ادغام دیدگاه بالین و صنعت با هدف سلامت غذایی مردم شده و شالوده این فعالیت‌ها تولید مواد غذایی سالم و منطبق با نیازهای تغذیه‌ای جامعه است، اما متاسفانه در ایران توجه کمتری از سوی مسئولان به‌ویژه متولیان وزارت بهداشت به این مقوله شده‌ است.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد