دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت:
ضوابط سختگیرانه‌ای برای ورود محصولات تراریخته به بازار وجود دارد
6 December 2016 ساعت: 16:12



دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت گفت: «ضوابط سختگیرانه‌ای، برگرفته از دستورالعمل‌های معتبر بین‌المللی برای محصولات تراریخته تنظیم شده است.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از سازمان غذا و دارو، مهرناز خیراندیش گفت: «مجوز واردات این محصولات را پس از اطمینان از ایمنی، امنیت و سلامت، صادر می‌کنیم.»
وی اظهارکرد: «محصولات غذایی تراریخته سابقه مصرف طولانی و بیش از 10سال در سایر کشورها ازجمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا دارند.» خیراندیش خاطرنشان کرد: «محصولات تراریخته قبل از دریافت تاییدیه مصرف و ورود به بازار تحت ارزیابی‌ها و آزمایشات مختلفی قرار می‌گیرند و ایمنی آنها برای انسان تائید می‌شود.»
دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت ادامه داد: «سازمان بهداشت جهانی بر همین مبنی نیز در سال 2015، محصولات غذایی تراریخته دارای مجوز موجود در بازار تجارت جهانی را از نظر ایمنی مورد تائید قرار داده و صراحتا اعلام کرده است که این محصولات با انواع سنتی و غیرتراریخته خود تفاوتی ندارند.»
خیراندیش با اشاره به برگزاری همایش علمی بین‌المللی 'محصولات تراریخته (GMO) در سازمان غذا و دارو طی هفته‌های آینده، گفت: «این همایش به منظور ارتقای آگاهی عمومی درباره تراریخته‌ها در 24و 25 آذر ماه جاری باحضور متخصصین داخلی و خارجی برای بحث و تبادل نظر در این زمینه برگزار می‌شود.»
گفتنی است سازمان غذا و دارو پیش از این اعلام کرده بود که برخی محصولات غذایی در بازار وجود دارند، مجوز گرفته‌اند اما اعلام نکرده‌اند که دستکاری شده ژنتیکی یا تراریخته هستند و هنگام بررسی سطح بازار، تراریخته بودن آنها مشخص شده است. از سوی دیگر حدود90درصد سویای تولید شده و روغن آن در سراسر جهان تراریخته است؛ بنابراین اگر روغن سویای تراریخته نمی‌خواهیم کلا باید روی مصرف این روغن خط بکشیم چون 90درصد تولید آن تراریخته است؛ مباحثی از این دست موجب شده است تا با وجود برخی انتقادات، سازمان غذا و دارو بر مجوز داشتن محصولات تراریخته اصرار ورزد چراکه این محصولات به هرحال به علت نیاز به بازار عرضه می‌شوند و این سازمان تاکنون به چند مورد روغن تراریخته مجوز اعطا کرده است.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد