نصب برچسب روی مواد غذایی تراریخته ضروری است
23 August 2016 ساعت: 14:8
23 August 2016 ساعت: 14:8
دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت بر الزام برچسبگذاری مواد غذایی تراریخته تاکید کرد و گفت: «این سازمان برای اطمینان از سلامت این محصولات، بررسی مورد به مورد انجام و درصورت اخذ تاییدیههای لازم، اقدام به صدور مجوز میکند.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از سازمان غذا و دارو، مهرناز خیراندیش با اشاره به روغنهایی که روی بستهبندی آنها، عبارت «تغییر ژنتیک یافته» قید شده، افزود: «براساس ضوابط وزارت بهداشت تمام مواد غذایی که احتمال تراریخته بودن آنها در بازار مصرف وجود دارد باید برچسبگذاری شود.»
وی هدف از برچسبگذاری محصولات غذایی تغییر ژنتیکی یافته را امکان ردیابی آنها در بازار و همچنین احقاق حق مصرفکننده ذکر کرد. خیراندیش خاطرنشان کرد: «درحال حاضر روغن ذرت و روغن سویا در بازار مصرف برچسبگذاری میشود که نشاندهنده تایید ایمنی و سلامت آنها توسط وزارت بهداشت است.»
سازمان غذا و دارو پیش از این اعلام کرده بود که برخی محصولات غذایی در بازار وجود دارند، مجوز هم گرفتهاند اما اعلام نکردهاند که دستکاری شده ژنتیکی یا تراریخته هستند و هنگام بررسی سطح بازار، تراریخته بودن آنها مشخص شده است. از سوی دیگر حدود90درصد سویای تولید شده و روغن آن در سراسر جهان تراریخته است. بنابراین اگر روغن سویای تراریخته نمیخواهیم کلا باید روی مصرف این روغن خط بکشیم چون90درصد تولید آن تراریخته است.
مباحثی از این دست موجب شده است تا با وجود برخی انتقادات، سازمان غذا و دارو بر مجوز داشتن محصولات تراریخته اصرار ورزد چراکه این محصولات به هرحال به علت نیاز به بازار عرضه میشوند و این سازمان تاکنون به چند مورد روغن تراریخته مجوز اعطا کرده است. همچنین دولت یازدهم نیز درپی قانونیسازی محصولات تراریخته در برنامه ششم توسعه است.
وی هدف از برچسبگذاری محصولات غذایی تغییر ژنتیکی یافته را امکان ردیابی آنها در بازار و همچنین احقاق حق مصرفکننده ذکر کرد. خیراندیش خاطرنشان کرد: «درحال حاضر روغن ذرت و روغن سویا در بازار مصرف برچسبگذاری میشود که نشاندهنده تایید ایمنی و سلامت آنها توسط وزارت بهداشت است.»
سازمان غذا و دارو پیش از این اعلام کرده بود که برخی محصولات غذایی در بازار وجود دارند، مجوز هم گرفتهاند اما اعلام نکردهاند که دستکاری شده ژنتیکی یا تراریخته هستند و هنگام بررسی سطح بازار، تراریخته بودن آنها مشخص شده است. از سوی دیگر حدود90درصد سویای تولید شده و روغن آن در سراسر جهان تراریخته است. بنابراین اگر روغن سویای تراریخته نمیخواهیم کلا باید روی مصرف این روغن خط بکشیم چون90درصد تولید آن تراریخته است.
مباحثی از این دست موجب شده است تا با وجود برخی انتقادات، سازمان غذا و دارو بر مجوز داشتن محصولات تراریخته اصرار ورزد چراکه این محصولات به هرحال به علت نیاز به بازار عرضه میشوند و این سازمان تاکنون به چند مورد روغن تراریخته مجوز اعطا کرده است. همچنین دولت یازدهم نیز درپی قانونیسازی محصولات تراریخته در برنامه ششم توسعه است.
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد