فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران هشدار داد
احتمال خیز جدید کرونا در تهران
وضعیت نگران کننده نقض پروتکل‌ها در جشنواره فجر


1 February 2021 ساعت: 16:2



فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران نسبت به بروز خیز جدید بیماری کووید۱۹ در استان تهران هشدار داد.
به گزارش سپید، علیرضا زالی در جلسه بررسی عملکرد طرح شهید سلیمانی در استان تهران گفت: «تبیین آمارهای اخیر نشان می‌دهد از روز یک‌شنبه تا دوشنبه با تغییراتی که در الگوی آمارهای کرونا در استان تهران رخ داده است موج جدیدی از نگرانی رقم زده شده است. به شکلی که در جمع بستری‌ها ما برخلاف روزهای گذشته به رکورد جدیدی رسیدیم و شاهد بستری ۲۱۲۰ نفر بودیم در حالیکه این رقم در هفته‌های گذشته زیر ۱۸۰۰ نفر بود.»

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: «همچنین در ‌بخش عادی بستری‌ها رکورد ۳۴۲ نفر را در استان تهران شاهد بودیم که از این میزان ۱۱۰ نفر در ‌بخش ویژه بستری شده‌اند و افزایشی نیز در فوتی‌های استان داشته‌ایم. از سوی دیگر اورژانس‌های تنفسی بیمارستان‌های تخصصی به تدریج در حال شلوغ‌تر شدن هستند و در‌بخش مراجعات سرپایی نیز عدد ۶۲۰۰ نفر را شاهد بودیم. بر همین اساس با در نظر گرفتن این الگو و تداوم آن در روزهای آتی می‌توانیم بگوییم ممکن است در شرف خیز جدیدی در استان تهران باشیم.»

زالی در ادامه به طرح شهید سلیمانی اشاره کرد و گفت: «این طرح بین بخشی علی‌رغم سختی‌ها به خوبی پیش رفته و در هفته اخیر آهنگ مطلوب‌تری به خود گرفته است، این طرح برخی خلا‌های بهداشتی استان تهران را می‌تواند پوشش دهد.»

وی در‌ بخش دیگری از صحبت‌های خود به دیدار با ریاست مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: «در سال‌های اخیر استان تهران در مکانیزم رفع چالش‌های بودجه‌ای مورد غفلت قرار گرفته به گونه‌ای که رفع این چالش‌ها از کوریدور کمیسیون‌ها امکان پذیر نبوده، لذا از ریاست مجلس خواستیم که به موضوع ورود پیدا کنند و ایشان نیز در حوزه بهداشت و درمان و همچنین حمل و نقل و ... قول‌هایی را دادند. بی‌تردید این خطر وجود دارد که در کمیسیون تلفیق و صحن مجلس آسیبی به بودجه‌های‌ بخش بهداشت و درمان برسد که ریاست مجلس قول دادند اگر تغییری در این بودجه اتفاق افتاد مورد حمایت هیات رئیسه مجلس قرار گیرد.»

زالی در‌بخش دیگری از صحبت‌های خود به بازدید از شهرستان ملارد اشاره کرد و افزود: «توفیقات خوبی در حوزه بهداشت و درمان در این شهرستان حاصل شده است. با توجه به اینکه این شهرستان از مراکز دامپروری و کشاورزی استان محسوب می‌شود و فاقد بیمارستان است کار کمی سخت است چرا که گاهی مجبور هستند بیماران را به تهران اعزام کنند.»

وی ادامه داد: «در ملارد همانند کاری که در اسلامشهر انجام شده شهرستان به شش پهنه تقسیم شده و در هر یک از این پهنه‌ها مسئولیت محوری تشکیل داده شده که در همین راستا در شناسایی و رهگیری توفیقات خوبی داشتند. از سوی دیگر آموزش توسط مجموعه نیروها نقطه قوت پررنگی در این شهرستان بود. آموزش‌ها در حوزه بهداشتی با توجه به مرکز بودن این شهرستان در حوزه دامپروری در مورد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نیز مورد توجه قرار گرفته که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. همچنین گردان سلامت در این شهرستان در حال تشکیل است. حضور نیروهای بسیجی و داوطلب بسیار چشمگیر بود و مستندسازی در حوزه‌های مختلف اجرای طرح شهید سلیمانی توسط بانوان در کارگاه شهید سلیمانی در حال انجام است که اقدامی ارزشمند محسوب می‌شود.»

وی تاکید کرد: «با توجه به حساسیت تهران و شکل گیری تجمعات در آن علی‌رغم تعهداتی که در خصوص برگزاری جشنواره فجر داده شده بود اما در حواشی آن شاهد نقض پروتکل‌ها بودیم که بسیار نگران کننده است. اگر در این ‌بخش چنین اتفاقاتی روی دهد قطعاً برای مردم تاثیر منفی بیشتری دارد. در حال حاضر میزان رعایت فاصله‌گذاری در تهران ۷۳ درصد است. از سوی دیگر مقرر شده فرصتی به بنده و استاندار تهران در ستاد ملی مدیریت کرونا داده شود تا گزارشی از دستاوردهای بهداشتی استان در مقابله با کرونا ویروس ارائه شود.»

تست سریع کرونا در اختیار مطب‌ها، کلینیک‌ها و مراکز تجمعی قرار می‌گیرد

علیرضا زالی در پایان این جلسه در جمع خبرنگاران گفت: «از روز یک‌شنبه تا دوشنبه آمار شهر و استان تهران نسبت به هفته قبل با افزایش مواجه شده که این موضوع نگرانی‌هایی را به همراه دارد. این در شرایطی است که آمارهای‌مان در دی ماه نسبت به آبان در کلیه شاخص‌ها کاهش پیدا کرده بود اما هفته جاری آمارها با شیب ملایمی رو به رشد است. مجموعه بستری‌های استان تهران از ۲۰۰۰ نفر فراتر رفته و بیماران جدید بستری نیز که در هفته‌های اخیر زیر ۲۰۰ نفر بود افزایش پیدا کرده که ۱۱۰ نفر در ‌بخش ویژه بستری شدند.»

وی ادامه داد: «اولین شاخص بروز تغییرات در تهران در مراجعین سرپایی تجلی پیدا می‌کند که به ۶۰۰۰ نفر رسیده و از سوی دیگر ‌بخش اورژانس بیمارستان‌های تخصصی نیز شلوغ‌تر شده که همه این‌ها علائم زنگ خطر است. هر چند که آمارهای تهران نوسان پذیر است اما اگر در سه روز آینده با همین الگو مواجه باشیم، می‌توانیم بگوییم سرآغاز شکل گیری خیز جدیدی به وجود آمده است. بی‌تردید رسیدن به میزان پیک جدید بر اساس مطالعات انجام شده در پیک‌های سوم و چهارم بسیار سریع‌تر رخ خواهد داد.»

وی ادامه داد: «قرار بود در برگزاری برنامه‌های آئینی و جشنواره‌ها با توجه به تعهدات داده شده، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و جلوگیری از تجمعات انجام شود؛ اما متاسفانه گزارش‌ها حاکی از عدم رعایت پروتکل‌هاست. قطعا اگر این مسیر ادامه پیدا کند با توجه به عدم اجرای تعهدات مجبور به بازنگری در این مجموعه‌ها هستیم و اگر رنگ شهرها تغییر کند باید محدودیت‌های جدید را اعمال کنیم.»

وی تاکید کرد: «امیدواریم شهروندان با رعایت پروتکل‌ها به گونه‌ای عمل کنند که شاهد روزهای تلخ پایانی سال نباشیم. متاسفانه کماکان حمل و نقل عمومی نقطه آسیب پذیر ماست.»

زالی در خصوص طولانی بودن پاسخ تست‌های PCR در تهران گفت: «در حال حاضر ۱۴۰ آزمایشگاه در تهران فعال و مجاز به انجام تست‌های PCR هستند. بسیار خوب است که افراد با تست مسئله را پیگیری کنند اما در بسیاری از موارد و در هنگام اپیدمی فراگیر علائم نزدیک به بیماری حتی بدون پیوست آزمایشگاهی باید به عنوان خود بیماری تلقی شود. در اسفند ماه تعداد آزمایشگاه‌هایی که تست‌های PCR را انجام می‌دادند کمتر از انگشتان دست بود. در طرح شهید سلیمانی برای رفع این نقیصه استفاده از ظرفیت تست‌های سریع را به کار گرفتیم و با افزایش تولید این تست‌ها مقرر شده به مطب‌ها کلینیک‌ها و مراکز تجمعی نیز تست‌های سریع داده شود.»ایسنا
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد