خطر سوء تغذیه در بیماران بستری در آی سی یو
10 August 2020 ساعت: 18:8
10 August 2020 ساعت: 18:8
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: «۶۰ درصد بیمارانی که در آی سی یو بستری میشوند دچار سوء تغذیه هستند؛ چرا که دریافت غذایی خوبی ندارند. این بیماران باید با انواع تغذیههای حمایتی مدیریت شوند.»
به گزارش سپید بنابر اعلام روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، سیده زهرا شریعت پناهی با بیان این مطلب گفت: «وقتی بیماری با سوء تغذیه در آی سی یو بستری میشود نسبت به بیماری که سوء تغذیه ندارد، با وضعیت دشواری مواجه میشود.»
وی افزود: «سوء تغذیه متابولیسم بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. به طوری که دوران بستری بیمار طولانی میشود و منجر به عفونت زخم، عفونت خون، عفونت ادراری، نارسایی ارگانهای بدن و... میشود.»
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: «عوارض و مرگ و میر در افرادی که دچار سوء تغذیه هستند، بیشتر از افرادی است که سوء تغذیه ندارند و این افراد را باید بیشتر غربال کنیم.»
شریعت پناهی انواع تغذیههای حمایتی برای بیماران دچار سوء تغذیه در آی سی یو را از طریق دهانی، لولهای و وردیدی دانست.
وی درباره بیماران دچار سوختگی که در آی سی یو بستری هستند، گفت: «به دلیل اینکه سطح زیادی از بدن بیمار دچار سوختگی شده است، برای ترمیم بافت، بدن نیاز به کالری و پروتئین بیشتر به همراه افزایش مصرف ویتامینها و املاح دارد.»
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در ادامه به بیماران کرونایی بستری در آی سی یو اشاره کرد و افزود: «بیماران کرونایی بستری در آی سی یو و سایر بخشهای عادی دچار سوء تغذیه میشوند که مهمترین عامل آن بیاشتهایی زیاد به علت افزایش فاکتورهای التهابی در بدن است. در مرحله اول با تجویز داروهای اشتهاآور و غذاهای کم حجم با کالری بالا و ترجیحا به شکل مایع و یا نیمه جامد، دریافت غذا را افزایش میدهند. در مراحل بعدی از پودرهای پروتئینی و غذایی استفاده میکنیم و در انتها از تغذیه با لوله یا وریدی کمک میگیریم.»
شریعت پناهی بر تنوع مواد غذایی بعد از بهبود بیماران کرونایی بستری تاکید کرد و اظهارداشت: «برای این افراد همه مواد گروه غذایی اعم از کربوهیدراتها، پروتئینها به مقدار زیادتر از افراد سالم، میوه، سبزی و لبنیات لحاظ شود و بعد از مرخص شدن از بیمارستان نیز تا چند هفته این رژیم ادامه داشته باشد.»
وی افزود: «دریافت ویتامینها و املاحی که از آنتی اکسیدانها برخوردار هستند، برای بیماران بهبود یافته کرونایی مفید است. چرا که اکسیدانهای خون این افراد بالا میرود.»
وی افزود: «سوء تغذیه متابولیسم بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. به طوری که دوران بستری بیمار طولانی میشود و منجر به عفونت زخم، عفونت خون، عفونت ادراری، نارسایی ارگانهای بدن و... میشود.»
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: «عوارض و مرگ و میر در افرادی که دچار سوء تغذیه هستند، بیشتر از افرادی است که سوء تغذیه ندارند و این افراد را باید بیشتر غربال کنیم.»
شریعت پناهی انواع تغذیههای حمایتی برای بیماران دچار سوء تغذیه در آی سی یو را از طریق دهانی، لولهای و وردیدی دانست.
وی درباره بیماران دچار سوختگی که در آی سی یو بستری هستند، گفت: «به دلیل اینکه سطح زیادی از بدن بیمار دچار سوختگی شده است، برای ترمیم بافت، بدن نیاز به کالری و پروتئین بیشتر به همراه افزایش مصرف ویتامینها و املاح دارد.»
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در ادامه به بیماران کرونایی بستری در آی سی یو اشاره کرد و افزود: «بیماران کرونایی بستری در آی سی یو و سایر بخشهای عادی دچار سوء تغذیه میشوند که مهمترین عامل آن بیاشتهایی زیاد به علت افزایش فاکتورهای التهابی در بدن است. در مرحله اول با تجویز داروهای اشتهاآور و غذاهای کم حجم با کالری بالا و ترجیحا به شکل مایع و یا نیمه جامد، دریافت غذا را افزایش میدهند. در مراحل بعدی از پودرهای پروتئینی و غذایی استفاده میکنیم و در انتها از تغذیه با لوله یا وریدی کمک میگیریم.»
شریعت پناهی بر تنوع مواد غذایی بعد از بهبود بیماران کرونایی بستری تاکید کرد و اظهارداشت: «برای این افراد همه مواد گروه غذایی اعم از کربوهیدراتها، پروتئینها به مقدار زیادتر از افراد سالم، میوه، سبزی و لبنیات لحاظ شود و بعد از مرخص شدن از بیمارستان نیز تا چند هفته این رژیم ادامه داشته باشد.»
وی افزود: «دریافت ویتامینها و املاحی که از آنتی اکسیدانها برخوردار هستند، برای بیماران بهبود یافته کرونایی مفید است. چرا که اکسیدانهای خون این افراد بالا میرود.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد