اکبر برندگی، مدیرعامل سبحان دارو عنوان کرد؛
پیوستن به سازمان تجارت جهانی ادبیات خاص خود را می‌طلبد
11 June 2016 ساعت: 15:6



با توجه به دو نکته برون‌نگری و درون‌زایی در اقتصاد مقاومتی می‌توان گفت، ما در تولید باید حواسمان به داخل و محصولات خود ولی در عین حال برای صادرات نگاهمان به خارج از مرزها باشد.
به گزارش سپیدآنلاین، اکبر برندگی در خصوص بحث الحاق به سازمان تجارت جهانی گفت: «الحاق یک ضرورت است و ما اصلا قدرت انتخاب نداریم. یا بایستی از دنیا منفک شویم و برای خودمان یک گوشه زندگی کنیم یا باید تصمیم بگیریم با دنیا مراوده داشته باشیم. ظاهرا در حال حاضر تصمیم دوم گرفته شده و راهی جز قبولش نداریم.»
وی در خصوص ضرر و زیان‌های بحث الحاق گفت: «شرکت‌هایی که هنوز ادبیات جهانی را نپذیرفته‌اند و نتوانسته‌اند خودشان را از لحاظ ساختاری اصلاح کنند، کسانی هستند که در بحث الحاق متحمل ضرر می‌شوند. به هر حال الحاق شدن به جهان ساختارش این است که ادبیات جهانی را بپذیریم. هر شرکتی که بتواند زودتر خود را تطبیق دهد راحت‌تر می‌تواند این الحاق را بپذیرد. شرکت‌هایی که همین الان در بحث صادرات توانمند ظاهر می‌شوند افرادی هستند که در آینده راحت‌تر به الحاق می‌پیوندند.»
وی همچنین افزود: «بازار داخلی ایران با بیش از 100 تولیدکننده دارو و بیش از 50 تا 60 تولیدکننده مواد اولیه و بیش از صدها شرکت پخش، توانمندی بالایی دارد. الان در بیوتکنولوژی پیشرفت بالایی داریم و محصولاتمان را به راحتی به سایر کشورها صادر می‌کنیم. امروز توان دارویی ما نسبت به 16 یا 20 سال پیش کاملا متفاوت است. در سالیان پیش نیز بحث الحاق مطرح شده بود اما امروز شرایط کاملا فرق کرده و اگر بخواهیم به الحاق بپیوندیم با مشکلات کمتری مواجه خواهیم شد.»
برندگی همچنین در خصوص لزوم ادامه روند داروهای ژنریک یا برندسازی در کشور گفت: «ژنریک در حقیقت متضاد با برندسازی و کیفیت نیست. داروی ژنریک نیز کیفیت دارد و حداقل‌هایی را که سازمان جهانی از جمله سازمان غذا و داروی امریکا برای کیفیت دارو ترسیم کرده، در داروهای ژنریک هم هست. ژنریک را کشورها قبول می‌کنند برای اینکه بتوانند دسترسی مردم به داروهای با کیفیت ولی ارزان‌تر را مهیا کنند.»
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد