در مراسم افتتاحیه سومین همایش ملی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند مطرح شد؛
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به اینکه در حوزه آموزش و فرهنگسازی استفاده از محصولات پروبیوتیک ضعیف عمل شده است، از تلاش سازمان غذا و دارو برای صدور مجوز ویژه تولید این محصولات خبر داد.
پروبیوتیکها عامل افزایش سطح سلامت جامعه
7 February 2016 ساعت: 17:2
7 February 2016 ساعت: 17:2
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به اینکه در حوزه آموزش و فرهنگسازی استفاده از محصولات پروبیوتیک ضعیف عمل شده است، از تلاش سازمان غذا و دارو برای صدور مجوز ویژه تولید این محصولات خبر داد.
به گزارش سپیدآنلاین، در مراسم افتتاحیه سومین همایش ملی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند، حسین رستگار مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو گفت: «مصرف پروبیوتیک در دنیا اثرات مثبتی داشته و از بار بیماریها به شدت کاسته است. این محصولات میتوانند عوامل سرطانزا و رادیکالهای آزاد را کاهش دهند و به سلامت مردم کمک کنند. در سطح جهان بر محصولات پروبیوتیک سرمایهگذاری شده و نتایج مثبتی نیز به دنبال داشته است.»
وی با بیان اینکه در حوزه آموزش و فرهنگسازی مصرف این محصولات ضعیف عمل شده است، ادامه داد: «ما باید این علم جدید را در کشور گسترش دهیم و فراوردههای آن را به مردم بشناسانیم. مردم اطلاع کافی در این زمینه ندارند. بسیاری از محصولات را در کشور میتوان با پروبیوتیک غنیسازی کرد، اما مردم هنگام خرید این محصولات فرق آن را با سایر اجناس نمیدانند.»
رستگار همچنین بر ارائه راهکارهای تشویقی برای صنایع غذایی تاکید کرد و افزود: «ما مجوزهای زیادی را در سازمان غذا و دارو برای این محصولات صادر کردهایم. برخی از این فراوردهها که به صورت مکمل نیز قابلیت مصرف دارند، در بازار وجود دارد اما فرهنگ مصرف آن نیست.»
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو تاکید کرد: «در این زمینه نیاز به یک حرکت جهادی از سوی ارگانهای دخیل برای اطلاعرسانی در زمینه مصرف محصولات پروبیوتیک وجود دارد.»
رستگار به عدم تمایل تولیدکنندگان برای تولید این محصولات به علت افزایش قیمت آنها نیز اشاره کرد و گفت: «مردم باید به این محصولات اعتماد پیدا کنند. سازمان غذا و دارو تلاش میکند تا مجوزهای لازم را به صورت ویژه برای شرکتهایی که این محصولات را تولید میکنند، صادر کند. ولی تولیدکنندگان به خاطر افزایش قیمت و عدم تشویق، مشتاق تولید این محصولات نیستند.»
هاشمی دبیر علمی همایش نیز در ادامه این همایش گفت: «در سومین همایش ملی پروبیوتیکها تلاش شد تا با تهیه بانکهای اطلاعاتی، ارتباط با 94 عضو هیئت علمی، 22 دانشگاه سراسری، 13 سازمان پژوهشی و 6 واحد تحقیق و توسعه به شعار این همایش یعنی مصرف پروبوتیک ارتقای سلامت جامعه، جامه عمل پوشانده شود.»
وی تصریح کرد: «تکنولوژی تولید پروبیوتیک و محصولات نوین فراسودمند، کاربرد پروبیوتیکها در صنعت دام، طیور ،اقتصاد و بازاریابی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند و چشماندازهای این صنعت از جمله مهمترین محورهای سومین همایش ملی پروبویتیکها است و از بین 350 مقاله پذیرفته شده 11 درصد بصورت شفاهی 78 درصد پوستر و تنها 11 درصد پذیرفته نشده است.»
وی با بیان اینکه در حوزه آموزش و فرهنگسازی مصرف این محصولات ضعیف عمل شده است، ادامه داد: «ما باید این علم جدید را در کشور گسترش دهیم و فراوردههای آن را به مردم بشناسانیم. مردم اطلاع کافی در این زمینه ندارند. بسیاری از محصولات را در کشور میتوان با پروبیوتیک غنیسازی کرد، اما مردم هنگام خرید این محصولات فرق آن را با سایر اجناس نمیدانند.»
رستگار همچنین بر ارائه راهکارهای تشویقی برای صنایع غذایی تاکید کرد و افزود: «ما مجوزهای زیادی را در سازمان غذا و دارو برای این محصولات صادر کردهایم. برخی از این فراوردهها که به صورت مکمل نیز قابلیت مصرف دارند، در بازار وجود دارد اما فرهنگ مصرف آن نیست.»
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو تاکید کرد: «در این زمینه نیاز به یک حرکت جهادی از سوی ارگانهای دخیل برای اطلاعرسانی در زمینه مصرف محصولات پروبیوتیک وجود دارد.»
رستگار به عدم تمایل تولیدکنندگان برای تولید این محصولات به علت افزایش قیمت آنها نیز اشاره کرد و گفت: «مردم باید به این محصولات اعتماد پیدا کنند. سازمان غذا و دارو تلاش میکند تا مجوزهای لازم را به صورت ویژه برای شرکتهایی که این محصولات را تولید میکنند، صادر کند. ولی تولیدکنندگان به خاطر افزایش قیمت و عدم تشویق، مشتاق تولید این محصولات نیستند.»
هاشمی دبیر علمی همایش نیز در ادامه این همایش گفت: «در سومین همایش ملی پروبیوتیکها تلاش شد تا با تهیه بانکهای اطلاعاتی، ارتباط با 94 عضو هیئت علمی، 22 دانشگاه سراسری، 13 سازمان پژوهشی و 6 واحد تحقیق و توسعه به شعار این همایش یعنی مصرف پروبوتیک ارتقای سلامت جامعه، جامه عمل پوشانده شود.»
وی تصریح کرد: «تکنولوژی تولید پروبیوتیک و محصولات نوین فراسودمند، کاربرد پروبیوتیکها در صنعت دام، طیور ،اقتصاد و بازاریابی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند و چشماندازهای این صنعت از جمله مهمترین محورهای سومین همایش ملی پروبویتیکها است و از بین 350 مقاله پذیرفته شده 11 درصد بصورت شفاهی 78 درصد پوستر و تنها 11 درصد پذیرفته نشده است.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد