نایب رئیس انجمن نانو فناوری ایران عنوان کرد؛
نایب رئیس انجمن نانو فناوری ایران گفت: «پژوهشها و بررسیهای مختلف این موضوع را به اثبات رسانده که جنبه درمانی و پیشگیری پروبیوتیکها در امراض مختلف ثابت شده است و باعث افزایش سلامت و ایمنی مواد غذایی میشوند.»
پروبیوتیک؛ غذایی فراسودمند با خاصیت درمانی و غذایی
9 January 2016 ساعت: 13:1
9 January 2016 ساعت: 13:1
نایب رئیس انجمن نانو فناوری ایران گفت: «پژوهشها و بررسیهای مختلف این موضوع را به اثبات رسانده که جنبه درمانی و پیشگیری پروبیوتیکها در امراض مختلف ثابت شده است و باعث افزایش سلامت و ایمنی مواد غذایی میشوند.»
به گزارش سپید آنلاین، کیانوش خسروی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این مطلب افزود: «پروبیوتیکها میکروارگانیسمها یا ریزاندامگانهای مفیدی هستند که اگر انسان، دام، طیور یا حتی آبزیان مقدار کافی از آنها را مصرف کنند در سیستم گوارش جایگزین شده و اثرات سلامتی بخش متعددی را برای میزبان به ارمغان میآورند.»
وی همچنین بیان کرد: «پروبیوتیکها از هر دو جنبه درمانی و غذایی مفید هستند. هم جنبه درمانی و پیشگیری آنها در امراض مختلف ثابت شده است و هم باعث افزایش سلامت و ایمنی مواد غذایی میشوند. اگر بخواهیم میان این دو جنبه به یکی وزن بیشتری بدهیم میتوان ادعا کرد که اثرات کمنظیر درمانی و سلامت بخشی آنها برای میزبان پررنگتر از اثر آنها بر سلامت غذا است به ویژه که در مورد ایمنی مواد غذایی بسیاری از نگهدارندههای طبیعی و مصنوعی متعدد میتوانند این تاثیر را داشته باشند.»
نایب رئیس انجمن نانو فناوری ایران ضمن معرفی پروبیوتیکها بهعنوان بخشی از زنجیره غذاهای فراسودمند، گفت: «غذا میتواند حامل مناسبی برای انتقال پروبیوتیکها به میزبان باشند. این ریزاندامگان قادرند در طول مدت تولید و نگهداری غذا در (شرایط مطلوب) تکثیر شده و در شرایط فعال فیزیلوژیک قرار گیرند و پس از مصرف جایگیری مناسبی در روده داشته باشند. پس میتوانیم چنین غذایی را غذای فراسودمند تلقی کنیم زیرا اصولا غذای فراسودمند به خوراکی گفته میشود که علاوه بر رفع گرسنگی و تامین مواد و انرژی لازم برای مصرفکننده اثرات درمانی و سلامتی بخشی نیز داشته باشد. گفتنی است معمولترین غذا برای حامل پروبیوتیکها فرآوردههای لبنی، فرآوردههای نانوایی و نوشیدنیها هستند.»
وی اظهار داشت: «به همت پژوهشگاه استاندارد، استانداردهای ملی متعددی در زمینه محصولات پروبیوتیک تدوین شده است. با این وجود لازم است حامل غذایی به نحوی انتخاب شود که در مرحله تولید و نگهداری غذا رشد و زنده ماندن پروبیوتیکها تضمین شود. بدیهی است که درباره غذاهای آماده کمتر این امکان میسر است.»
وی همچنین بیان کرد: «پروبیوتیکها از هر دو جنبه درمانی و غذایی مفید هستند. هم جنبه درمانی و پیشگیری آنها در امراض مختلف ثابت شده است و هم باعث افزایش سلامت و ایمنی مواد غذایی میشوند. اگر بخواهیم میان این دو جنبه به یکی وزن بیشتری بدهیم میتوان ادعا کرد که اثرات کمنظیر درمانی و سلامت بخشی آنها برای میزبان پررنگتر از اثر آنها بر سلامت غذا است به ویژه که در مورد ایمنی مواد غذایی بسیاری از نگهدارندههای طبیعی و مصنوعی متعدد میتوانند این تاثیر را داشته باشند.»
نایب رئیس انجمن نانو فناوری ایران ضمن معرفی پروبیوتیکها بهعنوان بخشی از زنجیره غذاهای فراسودمند، گفت: «غذا میتواند حامل مناسبی برای انتقال پروبیوتیکها به میزبان باشند. این ریزاندامگان قادرند در طول مدت تولید و نگهداری غذا در (شرایط مطلوب) تکثیر شده و در شرایط فعال فیزیلوژیک قرار گیرند و پس از مصرف جایگیری مناسبی در روده داشته باشند. پس میتوانیم چنین غذایی را غذای فراسودمند تلقی کنیم زیرا اصولا غذای فراسودمند به خوراکی گفته میشود که علاوه بر رفع گرسنگی و تامین مواد و انرژی لازم برای مصرفکننده اثرات درمانی و سلامتی بخشی نیز داشته باشد. گفتنی است معمولترین غذا برای حامل پروبیوتیکها فرآوردههای لبنی، فرآوردههای نانوایی و نوشیدنیها هستند.»
وی اظهار داشت: «به همت پژوهشگاه استاندارد، استانداردهای ملی متعددی در زمینه محصولات پروبیوتیک تدوین شده است. با این وجود لازم است حامل غذایی به نحوی انتخاب شود که در مرحله تولید و نگهداری غذا رشد و زنده ماندن پروبیوتیکها تضمین شود. بدیهی است که درباره غذاهای آماده کمتر این امکان میسر است.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد