عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری؛
جهان و ایران با موضوع دستکاری ژنتیک درگیر است
1 January 2016 ساعت: 14:1



واردات و تولید محصولات دستکاری شده ژنتیکی، تجارتی پرسود محسوب می‌شود که شرکت‌های بزرگی همچون مونسانتو در آمریکا، با تحریف واقعیات و یا عدم انتقال آنها به مصرف‌کنندگان این محصولات، به این تجارت پرسود اشتغال دارند که این امر منجر به تهدید حاکیمت غذایی کشورها و معیشت کشاورزان می‌شود.
به گزارش سپید آنلاین، سیدمهدی سیدی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، در خصوص «ایمنی زیستی و آگاهی عمومی در زمینه دستکاری ژنتیکی»، رویکرد نوین جهانی‌سازی را که همان سلطه بر غذا است، مطرح نمود.
سیدی موضوع نقش شرکت‌های بین‌المللی در گسترش گیاهان دستکاری شده ژنتیکی( تراریخته) را مدنظر قرار داد و گفت: «جهان و ایران با موضوع دستکاری ژنتیک درگیر است و ما باید آگاهی عمومی را در این زمینه بالا ببریم، زیرا ما با پدیده جهانی‌سازی به جای جهانی‌شدن روبرو هستیم که مفهوم سلطه را نیز در درون خود دارد.»
وی افزود: «نظام سلطه با داشتن شرکت‌های بزرگ،‌ شرکت‌های کوچک را در درون خود مضمحل می‌کند که این امر درباره غذا نیز کاربرد دارد و بزرگترین شرکت مرتبط با آن مونسانتو است.»
سیدی در کنترل قراردادن بذر را یکی از راهکارهایی دانست که شرکت‌های مرتبط با محصولات دستکاری مورد استفاده قرار می‌دهند و ادامه داد: «بهره‌گیری از یک سم خاص که متناسب با محصول باشد و تولید انحصاری آن از دیگر ابزار سلطه از سوی این شرکت‌ها است، از این رو ما باید کنترل‌ها را در برخورد با این شرکت‌ها در نظر بگیریم.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد