رئیس سابق انستیتو تحقیقات تغذیه ایران؛
سبد تغذیه‌ای مردم خالی از ریزمغذی‌های لازم است
21 December 2015 ساعت: 18:12



انستیتو تغذیه تنها ارگان تحقیقاتی کشور است که روی بحث غذا و امنیت غذایی مردم و بحث سلامت تغذیه مردم کار می‌کند. رسالت این انستیتو این است که اطلاعات مربوط به تغذیه را نه طبق شواهد بلکه با تحقیقات جمع‌آوری کند و در اختیار سیاست‌گذار بگذارد تا بتوانند بهترین برنامه‌ریزی را در سطح جامع انجام دهند.
به گزارش سپید آنلاین، مجید حاجی‌فرجی، رئیس سابق انستیتو تغذیه ایران با لازم دانستن تحقیقات تغذیه‌ای در کشور گفت: «این تحقیقات در مورد تغذیه یعنی نحوه مصرف موادی که وجود دارد، بیماری‌های مرتبط، ریزمغذی‌هایی که مشکل دارند و ارائه راهکارهای جانشینی لازم است. همچنین از در بحث اینکه غذای کافی و ایمن به دست مردم برسد با بخش صنایع غذایی و صنوف مرتبط هستیم.»
این متخصص تغذیه با بیان اینکه پایش تغذیه‌ای با اولویت بالا در حال انجام است، گفت: «به تازگی از سوی وزارت بهداشت ابلاغ رسمی شده است و با ایجاد تیم‌های قوی و راهبردی کار دنبال می‌شود. تقریبا دو سه سال است که این کار دنبال می‌شود. این کمیته با حضور ذی‌نفعانی از وزارت بهداشت و از بدنه ارگان‌های نظارتی کشور و حتی خود صنوف تشکیل شده است تا چالش‌های موجود در زمینه تهیه غذا چه در صنعت و چه در صنوف برگزار شود.
وی ادامه داد: «در کمیته، چالش‌ها و مشکلات بررسی می‌شود و راهکارهایی برای رفع آن به مسئولین وزارت بهداشت و مسئولین کشور در بدنه‌های دیگر داده شود. همه اینها در شورایی به نام شورای سلامت و امنیت غذایی ذیل نظر ریاست جمهور فعالیت می‌کنند. ما نیز اطلاعات را در اختیار می‌گذاریم تا در جلسات مورد استفاده قرار بگیرد.»
حاجی‌فرجی به کمبود ریزمغذی‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: «یکی از نکاتی که خیلی روی آن کار می‌شود، کمبود ریزمغذی‌ها است. در گروه‌های جمعیتی مختلف به ویژه جمعیت آسیب‌پذیر بحث کمبود ریزمغذی‌هایی چون کلسیم، ویتامین D، آهن، اسیدفولیک و روی را داریم. اینها را هم به صورت راهکارهای مکمل یاری در کشور هدف قرار دادیم و هم در زمینه جایگزین‌های مناسب برای تامین آنها به صورت دریافت از سبد غذایی کار کرده‌ایم.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد