سبد تغذیهای مردم خالی از ریزمغذیهای لازم است
به گزارش سپید آنلاین، مجید حاجیفرجی، رئیس سابق انستیتو تغذیه ایران با لازم دانستن تحقیقات تغذیهای در کشور گفت: «این تحقیقات در مورد تغذیه یعنی نحوه مصرف موادی که وجود دارد، بیماریهای مرتبط، ریزمغذیهایی که مشکل دارند و ارائه راهکارهای جانشینی لازم است. همچنین از در بحث اینکه غذای کافی و ایمن به دست مردم برسد با بخش صنایع غذایی و صنوف مرتبط هستیم.»
این متخصص تغذیه با بیان اینکه پایش تغذیهای با اولویت بالا در حال انجام است، گفت: «به تازگی از سوی وزارت بهداشت ابلاغ رسمی شده است و با ایجاد تیمهای قوی و راهبردی کار دنبال میشود. تقریبا دو سه سال است که این کار دنبال میشود. این کمیته با حضور ذینفعانی از وزارت بهداشت و از بدنه ارگانهای نظارتی کشور و حتی خود صنوف تشکیل شده است تا چالشهای موجود در زمینه تهیه غذا چه در صنعت و چه در صنوف برگزار شود.
وی ادامه داد: «در کمیته، چالشها و مشکلات بررسی میشود و راهکارهایی برای رفع آن به مسئولین وزارت بهداشت و مسئولین کشور در بدنههای دیگر داده شود. همه اینها در شورایی به نام شورای سلامت و امنیت غذایی ذیل نظر ریاست جمهور فعالیت میکنند. ما نیز اطلاعات را در اختیار میگذاریم تا در جلسات مورد استفاده قرار بگیرد.»
حاجیفرجی به کمبود ریزمغذیها در کشور اشاره کرد و گفت: «یکی از نکاتی که خیلی روی آن کار میشود، کمبود ریزمغذیها است. در گروههای جمعیتی مختلف به ویژه جمعیت آسیبپذیر بحث کمبود ریزمغذیهایی چون کلسیم، ویتامین D، آهن، اسیدفولیک و روی را داریم. اینها را هم به صورت راهکارهای مکمل یاری در کشور هدف قرار دادیم و هم در زمینه جایگزینهای مناسب برای تامین آنها به صورت دریافت از سبد غذایی کار کردهایم.»