رئیس انجمن تغذیه ایران در گفتگو با سپید آنلاین؛
نرم‌افزارهای کامپیوتری برای تغذیه و رژیم‌درمانی
19 December 2015 ساعت: 16:12



رئیس انجمن تغذیه ایران گفت: «متاسفانه وقتی در جامعه بحث تغذیه مطرح می‌شود، همه یاد رژیم‌درمانی می‌افتند و این اصلا اتفاق خوبی نیست.»
به گزارش سپیدآنلاین، جلال‌الدین میرزای رزاز درباره فراگیرشدن نرم‌افزارهای کامپیوتری گفت: «در این رشته، 8000 نیروی آموزش‌دیده داریم که از این تعداد، 90 درصد کارشناس هستند و بقیه در ارشد و دکتری فارغ‌التحصیل شده‌اند. اتفاقی که افتاده این است که به دلیل استفاده نشدن از این نیروی عظیم کار و جذاب بودن این بازار برای افراد، خیلی‌ها به برنامه‌های رژیم‌درمانی روی آوردند. پزشکان عمومی که با خرید چند نرم‌افزار تغذیه‌ای اقدام به ارائه برنامه‌های تغذیه‌ای می‌کنند نیز هستند.»
رزاز ادامه داد: «این نرم‌افزارها شاید بتوانند به یک متخصص تغذیه که حجم مراجعاتش زیاد است کمک کند، اما اگر قرار بود با قد و وزن به کسی رژیم تغذیه داد، دیگر نیاز به وجود مراکز آموزشی، دانشگاه و انستیتو تغذیه نبود و همین‌ها کفایت می‌کرد. ورود افراد غیرمتخصص بیشترین ضربه را می‌زند و ما باید راهکاری پیدا کنیم تا با این موضوع مقابله شود.»
وی معتقد است برنامه‌های نرم‌افزاری باید به عنوان یک کمک‌کننده استفاده شود و ادامه داد: «متخصص تغذیه حدود نیم ساعت تا 40 دقیقه مصاحبه اولیه با مراجعه‌کننده دارد تا به شرایط بیمار واقف شود. او در بخش اول به اظهارات بیمار گوش می‌دهد، در بخش دوم به شواهد و مستندات توجه می‌کند و در بخش سوم ارزیابی بخش اول و دوم را انجام می‌دهد تا به تشخیص اصلی برسد و در بخش آخر باید برنامه‌ریزی برای درمان را انجام بدهد. امکان ندارد که فقط با قد و وزن بیمار و اندازه دور مُچ به یک برنامه ثابت و چاپ‌شده اکتفا کرد. این یک بازار کاذب است که اتفاقا برخی خارج از حوزه تغذیه به این موضوع وارد شده‌اند.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد