مه‌دود ممکن است خطر چندین نوع سرطان را افزایش دهد
29 April 2016 ساعت: 23:4



یک بررسی جدید نشان می‌دهد که قرار داشتن در معرض ذرات ریز معلق آلاینده ناشی از گازهای خروجی از ماشین‌ها، نیروگاه‌ها و کارخانه‌ها در مدت طولانی با افزایش خطر مرگ ناشی از چندین نوع سرطان و نه فقط سرطان ریه ارتباط دارد.
به گزارش هلث‌دی جی نیل توماس، مدرس همه‌گیرشناسی در دانشگاه بیرمنگام در انگلستان و سرپرست این پژوهشگران گفت: «آلودگی هوا یک عامل به طور مشخص نگران‌کننده اما قابل‌تغییر از لحاظ بهداشت عمومی است.»

توماس گفت: «به عبارت ساده‌، هر چه میزان این ذرات ریز معلق در هوا بیشتر باشد، خطر ابتلا به سرطان بیشتر است.» البته این بررسی نمی‌تواند ثابت کند که این ذرات معلق آلاینده واقعاً علت ایجاد سرطان هستند و فقط همراهی آن دو را نشان می‌دهد.

این بررسی که بر روی بیش از ۶۶۰۰۰ سالمند ساکن شهر هنگ‌کنگ انجام شد، نشان داد که حتی افزایش‌های اندک در میزان ذرات ریز معلق در هوا خطر مرگ به علت سرطان‌ها را افزایش می‌‌دهد، برای مثال خطر مجموعی مرگ ناشی از سرطان به ازای هر ۱۰ میکروگرم در مترمکعب افزایش میزان این ذرات ۲۲ درصد بالا رفته بود

یافته‌های این بررسی بیانگر این بود که آلودگی هوا خطر مرگ ناشی از برخی از سرطان‌ها بیش از سرطان‌های دیگر بالا می‌برد: برای مثال افزایش آلودگی هوا با ۴۲ درصد افزایش خطر مرگ سرطان‌های بخش فوقانی مجرای گوارش و ۳۵ درصد افزایش خطر مردن به علت سرطان کبد، مجرای صفراوی، کیسه صفرا و لوزالمعده همراه بود.

این پژوهشگران می‌گویند احتمالا آلودگی هوا با ایجاد اختلال در ترمیم ‌DNA می‌شود و تغییرات در پاسخ ایمنی یا التهابی ایجاد می‌کند که باعث رشد رگ‌های خونی جدید و انتشار سرطان می‌شوند. همچنین فلزات سنگین موجود در هوای آلوده ممکن است بر باکتری‌های دستگاه گوارش اثر بگذارد و رشد سرطان را تشدید کند.

به گفته توماس با توجه به این یافته‌ها باید آلودگی هوا را در شهرهای مشابه در جهان با فوریت تمام کاهش داد.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد