سرطان در کشورهای ثروتمند کاهش و در کشورهای فقیر افزایش می‌یابد
15 December 2015 ساعت: 03:12



غربالگری‌های بهتر و تغییرات سبک زندگی شیوع سرطان‌های رایج را در کشورهای پردرآمد کاهش داده است، اما کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط همگام با رواج عادت ناسالم غربی شاهد افزایش میزان‌های سرطان‌ها هستند.
به گزارش هلث‌دی نیوز پژوهشگران گزارش می‌دهند در سال 2012 به‌طور تخمینی 14.1 میلیون مورد جدید سرطان و 8.2 میلیون مورد مرگ ناشی از سرطان در سراسر جهان رخ داده است، و انتظار می‌رود شمار موارد سرطان و مرگ ناشی از آن با افزایش جمعیت، سالمندتر شدن جمعیت و روی آوردن به سبک‌های زندگی که خطر سرطان را بالا می‌برند،‌ افزایش یابد.

لیندسی تور، اپیدمیولوژیست در جامعه سرطان آمریکا،‌ نویسنده این بررسی گفت: «شگفت‌آور نیست که بالاترین میزان‌های سرطان هنوز در کشورهای پردرآمد مشاهده می‌شود.»

او گفت، بالاترین میزان‌های سرطان مربوط به روده بزرگ، ریه و سرطان پستان است که به عوامل سبک زندگی مانند سیگار کشیدن و چاقی مربوط هستند.

تور گفت: «اما موضوع جالب‌توجه این است که ما در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط شاهد شروع افزایش میزان‌های همان سرطان‌هایی هستیم که در کشورهای پردرآمد شایع بوده‌اند و علت رواج یافتن عادات سبک‌های زندگی ناسالم غربی مانند سیگار کشیدن و اضافه‌وزن بیش‌ازحد در این کشورها است.»

او گفت، درحالی‌که این کشورها ثروتمندتر می‌شوند، مردم به سیگار کشیدن بیشتر، خوردن هله‌هوله بیشتر و کاهش فعالیت جسمی گرایش می‌یابند، بنابراین احتمال ابتلا به سرطان‌های معینی که با این تغییرات سبک زندگی همراهی دارند، افزایش می‌یابد.

به گفته تور، اغلب این کشورها در آمریکای جنوبی، آفریقا و آسیا قرار دارند.

تور گفت: «این وضعیت در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط روند خوبی به نظر نمی‌رسد.» به گفته او درحالی‌که میزان وقوع این سرطان‌ها افزایش می‌یابد، این کشورها ممکن است منابع لازم برای مواجهه این بار فزاینده بیماری را نداشته باشند. بسیاری از این کشورها برنامه‌های غربالگری ندارند و ممکن است نتوانند مانند کشورهای ثروتمند مبتلایان به سرطان را شناسایی و درمان کنند.»
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد