شش نکته ساده بهداشتی برای خریدن شکلات
25 February 2016 ساعت: 22:2



خریدن شکلات «خوب» به آن سادگی‌ها هم که فکر می‌کنید، نیست. اگر بدون داشتن برنامه‌ای از پیش به بازار بروید، ممکن است به‌راحتی فریب بسته‌بندی‌های پرزرق‌وبرق و ادعاهای دروغین را بخورید.
این شش نکته ساده به شما کمک می‌کند تا شکلاتی را بخرید که واقعا برای شما سلامت‌بخش باشد:

هر چه شکلات تلخ‌تر باشد، بهتر است: به کار بردن اصطلاح شکلات «تیره» که بر روی محصولات در بازار می‌بینید، تحت نظارت سازمان غذا و دارو نیست. بنابراین هر شکلاتی ممکن است برچسب «تیره» داشته باشد، حتی بدون اینکه واقعاً این‌گونه باشد. از دیدگاه بهداشتی، ، شکلات تلخ یا تیره بخرید، یعنی شکلاتی که غلظت بالایی از فلاوونول‌ها و ‍پلی‌فنول‌ها داشته باشد- آنتی‌اکسیدان‌هایی که رادیکال‌های آزاد دخیل ایجاد بیماری‌ها را خنثی می‌کنند. درواقع بررسی‌ها نشان داده‌اند شکلات تیره حاوی میزان ظرفیت بالاتر آنتی‌اکسیدانی نسبت به میوه بلوبری یا قره‌قاط است. برای اینکه از مزایای سلامت بخش شکلات تیره برخوردار شوید، باید میزان کاکائوی موجود در آن دست‌کم ۷۰ درصد باشد.

کره کاکائو مهم است: چربی خوب در شکلات «خوب» کره کاکائو است که منبع اسید استئاریک، یک اسید چرب سالم برای قلب، است. تولیدکنندگان در آمریکا نمی‌توانند برچسب شکلات را بر روی فراورده‌ای بزنند، مگر اینکه کره کاکائو از اجزای آن باشد، البته می‌توان مقداری از چربی خالص کاکائو را با روغن‌ها و امولسیونی کننده‌های ارزان‌قیمت جایگزین کرد؛ اما اگر شکلات اصلاً حاوی کره کاکائو نباشد، می‌شود آن را شکلاتی تقلبی خواند؛ و اگر کلمه «روغن تا حدی هیدروژنه» در میان فهرست اجزای شکلات باشد، باید به‌کلی از خریدن آن منصرف شوید.

از خرید شکلات‌های قلیایی شده خودداری کنید: اگر روی برچسب شکلات با کلمه dutched یا alkalized (قلیایی شده) روبرو شدید، از خرید آن منصرف شوید. هر دوی این اصطلاحات به معنای یک روند فراوری شکلات است که به‌طور قابل‌توجهی میزان ترکیبات مفید برای قلب در آن را کاهش می‌دهد. یک بررسی که در ژورنال شیمی غذای کشاورزی منتشر شد، نشان داد که محتوای کلی میانگین فلاوانول موجود در کاکائوی طبیعی، تقریباً ۹ برابر میزان آن در شکلات‌های بسیار فراوری‌شده است.

حتی مقدار کم شکلات باکیفیت سودمند است: اغلب افراد می‌توانند از عهده خرید و مصرف مقدار اندکی شکلات تیره برآیند. درواقع، بر اساس یک بررسی که نتایج آن در ژورنال Heart Circulation منتشر شد، در زنانی که سابقه حمله قلبی داشتند، مصرف یک یا دو وعده شکلات با کیفیت بالا در هفته باعث کاهش ۳۲ درصدی خطر بستری شدن به خاطر نارسایی قلبی در این بیماران نسبت به بیمارانی شده بود که شکلات نخورده بودند؛ اما بگذارید صادق باشیم: حتی خوردن یک ترافل شکلات می‌تواند کالری زیادی را به بدن شما برساند (با خوردن یک وعده ۲۰ گرمی ۱۰۰ کالری دریافت می‌کنید)، بنابراین از خوردن بیش‌ازحد شکلات باید خودداری کنید.

هر چه شکلات سادهتر باشد، بهتر است: تهیه شکلات به مواد زیادی نیاز ندارد: دانه‌های کاکائو، کره کاکائو، شکر و شاید مقداری وانیل. اما همه سازندگان شکلات دوست ندارند ترکیبات آن را در این حد ساده نگهدارند. مواد متفاوتی ازجمله رنگ‌های خوراکیِ، لسیتین سویا و PGPR ُ یک جایگزین ارزان‌قیمت برای کره کاکائو و امولسیونی کننده‌هایی که در سس سالاد هم یافت می‌شود، ممکن است در شکلات وجود داشته باشد. ز شکلات‌هایی که دارای «فیلرها» یا «‍پرکننده‌های» اضافی هستند، خودداری کنید و برندهایی را انتخاب کنید که حاوی اجزایی خالص باشند.

افزودن میوه‌های توت مانند مفید است: فرآیند جادویی که باعث خواص سلامت بخش شکلات می‌شود در دست یا دهان شما رخ نمی‌دهد، بلکه در روده بزرگ شما اتفاق می‌افتد. درواقع پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند، منافع سلامت بخش شکلات به میکروب‌های مفید موجود در میکروبیوم شما ازجمله در روده بزرگ مربوط است. هنگامی که شکلات می‌خورید این میکروب‌ها باعث تخمیر آن و آزاد شدن ترکیبات ضدالتهابی آن می‌شوند. ترکیب کردن شکلات با میوه‌های غنی از فیبر می‌تواند اثرات سلامت بخش آن را تشدید کند. اما مخلوط‌های رایج خشک‌شده مانند کرنبری (زغال‌اخته) و مغزهای خوراکی (به‌خصوص ‍پسته و کاشو) می‌توانند مزایای ‍پروبیوتیکی را هم در اختیار شما بگذارند.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد