نوشیدن قهوه با کاهش خطر دچار شدن به سیروز کبدی همراهی دارد
13 February 2016 ساعت: 01:2



یک پژوهشی جدید نشان می‌دهد نوشیدن روزانه قهوه با کاهش خطر سیروز کبدی مرتبط است و نوشیدن دو فنجان قهوه بیشتر در روز، تقریباً خطر مرگ ناشی از این بیماری را نصف می‌کند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی محققان دانشگاه ساوتهمپتون انگلیس، داده‌های به دست آمده از ۹ مطالعه بلندمدت که شامل نیم میلیون زن و مرد از شش کشور جهان بود را تحلیل و بررسی کردند.

آن‌ها پی بردند که افزایش مصرف قهوه به احتمال زیاد خطر سیروز کبدی را کاهش می‌دهد.

مطالعات نشان داد رابطه دوز مصرف بین نوشیدن قهوه و سیروز کبدی وجود دارد؛ به طوریکه به ازای افزایش تعداد فنجان‌های قهوه نوشیده شده، خطر این بیماری هم کمتر می‌شود. دو فنجان قهوه اضافی در روز با کاهش ۴۴ درصدی خطر ابتلا به سیروز کبدی و در حدود ۵۰ درصدی کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری مرتبط است.

این بیماری به علت آسیب طولانی مدت ناشی از ویروس‌هایی مانند هپاتیت C و مواد سمی مثل الکل است که به جایگزینی بافت زخمی با بافت سالم در کبد می‌انجامد. سیروز کبدی می‌تواند کشنده باشد، زیرا موجب بالا رفتن خطر نارسایی کبدی و سرطان می‌شود.

قهوه به غیر از کافئین، مواد موثره دیگری از جمله عوامل اکسیدکننده و ضدالتهاب مانند اسید کلروژنیک، کاوئول (kahweol) و کافستول (Cafestol) نیز دارد. بر مبنای شواهد، همین عوامل سبب بروز ایمنی در برابر سیروز کبدی می‌شوند.

جدا از این اثر مستقیم بیوشیمیایی، قهوه در جلوگیری از سیروز نقشی غیرمستقیم نیز دارد. پژوهشگران به مطالعاتی استناد کردند که نشان‌دهنده وجود ترکیبات گوناگونی در قهوه است که ویروس‌های هپاتیت B و C را غیرفعال می‌کند و مطالعاتی که حاکی از ارتباط میان افزایش مصرف قهوه و کاهش ابتلا به دیابت نوع دو است.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد