سروصدای مداوم ترافیک خطر افسردگی را افزایش می‌دهد
25 November 2015 ساعت: 22:11



پژوهشگران می‌گویند افرادی که در محل زندگیشان به طور مداوم در معرض سروصدای ترافیک جاده‌ای قرار دارند، ممکن است در معرض خطر بیشتر دچار شدن به افسردگی باشند.
به گزارش هلث‌دی پژوهشگران آلمان که این مطالعه را انجام داده‌اند، دریافتند خطر افسردگی برای افرادی که در مناطق با ترافیک شدید زندگی می‌کنند، در مقایسه با افرادی که در مناطق بدون سروصدای جاده زندگی می‌کنند، 25 درصد بیشتر است. البته به گفته این پژوهشگران این خطر عمدتاً محدود به افرادی بود که فقیر، بیکار، دارای تحصیلات محدود، سیگاری یا دچار بیخوابی بودند.

استر اوربان از مرکز همه‌گیرشناسی شهری در بیمارستان دانشگاهی اسن و سرپرست این پژوهش گفت: «گرچه ما نمی‌توانیم دراین‌باره مطمئن باشیم، اما تصور بر این است که سروصدا باعث استرس و آزار می‌شود.»

او گفت: «اگر سروصدا برای مدتی طولانی ادامه یابد و ثابت و بلند باشد،‌ ممکن است در ایجاد افسردگی دخیل باشد.»

البته اوربان هشدار داد که این یافته‌ها فقط نشانده همراهی میان سروصدای جاده‌ای و افسردگی هستند، ثابت نمی‌کنند که سروصدا علت ایجاد افسردگی است. او توضیح داد: «به نظر می‌رسد، سروصدای جاده‌ای نقشی در این مورد داشته باشد، اما منظور من رابطه سببی میان این دو نیست.»

اوربان گفت مردم می‌توانند با انجام اقدامات ساده‌ای میزان قرار گیریشان به سروصدای ترافیک را کاهش دهند.

او پیشنهاد کرد: «اگر از سروصدای ترافیک احساس ناراحتی می‌کنید، می‌توانید از گوش‌بند استفاده کنید و اگر سروصدای ترافیک هنگام خواب برای شما ناراحت‌کننده است، اتاق خوابی را انتخاب کنید که از جاده شلوغ دور باشد.»

این گزارش در ژورنال «چشم‌اندازهای بهداشت محیطی» منتشر شده است.
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد