رئیس سازمان غذا و دارو:
بیمه‌ها توجهی به وقفه در خدمت‌رسانی ندارند
6 January 2017 ساعت: 17:1



بدهی بیمه‌ها و مطالبات قشرهای مختلف حوزه سلامت از آنها این روزها دغدغه اصلی بسیاری از فعالان این حوزه است، کما اینکه مسئولین این حوزه نیز ابراز نگرانی کرده‌اند.
به گزارش سپیدآنلاین،رول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در بیست و چهارمین همایش سراسری مدیران تجهیزات پزشکی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسرکشور در اصفهان با بیان اینکه بیمه‌ها فراموش نکنند که به حوزه سلامت بدهی دارند، گفت: «بدهی بیمه‌ها به بیمارستان‌ها، به شرکت‌های تامین‌کنندهفشار آورده است و بسیاری از شرکت‌های تجهیزات پزشکی تحمل فشارهای ناشی از عدم دریافت مطالبات خود را از دانشگاه‌ها ندارند؛ کما اینکه برخی در شرف ورشکستگی و تقلیل پرسنل هستند.»
وی با اشاره به صحبت‌های اخیر وزیر بهداشت در خصوص پرداخت مطالبات توضیح داد: «باتوجه که چندین ماهی است که وزیر محترم بهداشت دکتر هاشمی بی وقفه پیگیر مطالبات از بیمه‌ها هستند و این وضعیت اصلا خوبی نیست. وزارت بهداشتی که باید مطالبه‌گر باشد به عنوان دلسوز پیگیر مطالبات است.»
به گفته دیناروند، دلسوزی برای تامین منبع مالی به مراتب بیشتر از خود آنهاست. به عقیده او، به همین دلیل مجلس تصمیم گرفت بیمه سلامت را به وزارت بهداشت منتقل کند تا زمانی که پاسخگوی مشکلات بیمه با وزارت بهداشت است؛ مسئولیت هم باید با آن باشد.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: «نمی‌شود ارگانی مسئولیت بیمه‌ها را داشته باشد اما بی‌تفاوت باشد و تامین منابع را به صورت جدی دنبال نکند.» وی با بیان اینک عدم پرداخت مطالبات، میزان خدمت رسانی را دچار مشکل می‌کند، گفت:«به هر حال نظر دکتر هاشمی به طور مشخص براین است که خدمات بی‌وقفه ادامه پیدا کند ولی گویا بیمه‌ها اصلان نگران وقفه در خدمت‌رسانی نیستند.»
رئیس سازمان غذا و دارو در این اجلاس با بیان اینکه جایگاه تجهیزات پزشکی نسبت به گذشته بهتر خواهد شد، گفت: «در حال حاضر تجهیزات پزشکی از وضعیت مطلوبی برخوردار است. ما در سال‌های اخیر در حوزه تجهیزات پزشکی مسیر سختی را طی کردیم. به طوری که بخش عمده‌ای از موفقیت‌های طرح تحول سلامت به خاطر تلاش‌های فراوان در حوزه تجهیزات پزشکی است.»
دیناروند با اشاره به دستاوردهای این طرح گفت: «نتایج حاصل از این طرح، تلاش‌های حوزهتجهیزات پزشکی را بیشتر نشان داده است. در گذشته میزان دسترسی مردم به لوزام پزشکی مورد نیازشان، به این میزان نبود و آنها مجبور بودند علاوه‌بر اینکه جست‌و‌جو کنند، گاها هزینه‌های بالایی را متقبل شوند که امکان داشت، نتوانند بخشی از آن هزینه را از بیمه‌ها بگیرند.»
او با بیان اینکه هم هزینه سنگین و هم جست‌و‌جو دردرسرهای زیادی داشت، افزود: «حتی گاهی پیدا نکردن لوازم در بیمارستان و شهرستان دورافتاده، آنها را مجبور می‌کرد تا به شهرهای بزرگ، مراکز استان و تهران بیایند. این کار کاملا غیر منطقی بود، در کجای دنیا زمانی که بیماری در بیمارستان بستری می‌شود، به او می‌گویند بروید و این لوازم پزشکی را از بیرون تهیه کنید؟!»
رئیس سازمان غذا و دارو کاهش هزینه‌های مردم در این حوزه را مهم‌تر از میزان دسترسی و باقی نتایج دانست و گفت:«البته تنها کاهش هزینه‌های برای مردم نبود، بلکه هزینه‌هایی که روی دوش بیمه و بیمارستان با بودجه دولتی نیز کاهش یافت. در سطح کشوری هزینه‌های لوازم پزشکی در بیمارستان‌ها نسبتش به کل هزینه‌ها کاهش پیدا کرده است که عمدتا ناشی از این کاهش قیمتی است که صورت گرفته است.»
وی درباره واگذاری امور به دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: «سازمان غذا و دارو همه واحدها را کنترل می‌کند اما کنترل همه مراکز به دلیل تعدد زیاد آنها تنها با مرکز میسر نیست و باید دانشگاه‌ها حتما در ارتقا شرایط کمک کنند. تاکنون این کار را به برخی از دانشگاه‌ها واگذار کرده‌ایم و این کار توسعه پیدا خواهد کرد. به همین دلیل تشکیلات دانشگاه‌ها بازنگری می‌شود و باید توسعه پیدا کنند.»
وی درباره تداخل‌های تامین تجهیزات میان سازمان غذا و دارو و معاونت درمان گفت: «درحال حاضر قرار است که تامین برخی کالاهای سرمایه‌ای توسط معاونت درمان صورت می‌گیرد و کنترل و ارزیابی و نظارت بر عهده اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو باشد. البته نگاه ما این است که این دو در نهایت به هم بپیوندند.»
دیناروند با بیان اینکه با این تشکیلات اجالتا موافقت کرده‌اند، تصریح کرد: «دانشگاه‌هایی که می‌خواهند یک واحد داشته باشند، اشکال ندارد و بلامانع است ولی به شرطی که در معاونت غذا و دارو باشد.»
در پایان بیست و چهارمین همایش سراسری مدیران تجهیزات پزشکی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور قطعنامه‌ای صادر شد که بخشی از مهم‌ترین موارد آن به شرخ ذیل است:
پیرو بیانیه‌ها و مطالبات جدی در همایش‌های گذشته مجددا تاکید می‌گردد افزایش در حق فنی کارشناسان تجهیزات پزشکی و اعمال کارانه مناسب جهت مسئولین فنی تجهیزات و ملزومات پزشکی و کارشناسان ستادی صورت پذیرد.
به موجب ایفای نقش موثر مهندسین تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی پیشنهاد شد به کارگیری مسئول فنی تجهیزات و ملزومات پزشکی دارای پروانه در آیین نامه تاسیس بیمارستان‌ها و مراکز درمانی الزام گردد.
مقرر گردید بر مبنای دستورالعمل استاندارد سازی تجهیزات پزشکی که در برنامه عملیاتی سال 96 پیش‌بینی گردیده است، در فرایند توزیع تجهیزات پزشکی سرمایه ای که به صورت متمرکز توسط معاونت درمان وزارتخانه از طریق هیات امناء صرفه جویی ارزی انجام می شود، بازنگری جدی صورت پذیرد.
با توجه به نتایج مثبت و ملموس قیمت گذاری تجهیزات و ملزومات پزشکی توسط اداره کل تجهیزات پزشکی مقرر گردید روند قیمت گذاری تجهیزات سرمایه ایی و ملزومات مصرفی پزشکی با در نظر گرفتن درجه کیفی کالا استمرار یابد.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد