هشدار رئیس سازمان غذا و دارو درباره "دارو"
21 December 2016 ساعت: 13:12



رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به مطالبات سنگین بیمارستان‌ها و مراکز درمانی از سازمان‌های بیمه‌گر، گفت: «با توجه به این حجم از مطالبات، ممکن است تمام زحمات سه ساله اخیر در حوزه دارو دچار آسیب جدی شود.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، رسول دیناروند در اولین همایش داروسازی بیمارستانی، با اشاره به بدهی سنگین سازمان‌های بیمه‌گر به بیمارستان‌ها و مراکز دارویی و درمانی اظهار کرد: «درحال حاضر این بدهی‌ها به یک سال رسیده و ممکن است تمام زحمات داروسازان و معاونت‌های غذا و دارو و همچنین زحمات سه ساله اخیر در این حوزه را دچار خدشه و آسیب جدی کند. ما به سختی این حوزه را مدریت می‌کنیم. امروز میزان مطالبات بیمارستان‌ها و مراکز دارویی از سازمان‌های بیمه و همچنین بدهی آنها به شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی به نقطه شکننده‌ای رسیده است.»
وی افزود: «بیماران تا قبل از طرح تحول نظام سلامت نسخه به دست در شهر به دنبال دارو و لوازم پزشکی می‌گشتند و هیچ حمایتی از آنها صورت نمی‌گرفت، اما امروز با حداقل هزینه لوازم پزشکی گرانقیمت و داروهای ضروری در بیمارستان‌ها تامین شده است. همچنین یک ریال نباید مازاد فرانشیز از آنها دریافت شود. این خدمات دچار آسیب شده است و ما نیاز به کمک دولت و بیمه‌ها داریم که این مطالبات تسویه شود. زمانی که زنجیره تامین دارو دچار خدشه می‌شود، ترمیم آن زمان‌بر است و بهبود این وضعیت در حال حاضر یک ضرورت است.»
دیناروند در ادامه بیان کرد: «مصرف دارو به قیمت واقعی در سه سال گذشته در حدود ۲ یا ۳درصد افزایش داشته است که این نیز با توجه به افزایش خدمات، طبیعی است. زمانی که وضعیت درمانی بهتر و خدمات بستری بیشتر می‌شود، در نتیجه هزینه‌ها بالاتر می‌رود. ما در بیمارستان‌ها توانستیم هزینه داروهای گران‌قیمت را کنترل کنیم. سال۹۳ پروتکل تجهیز ۲۰قلم داروی پرمصرف در بیمارستان‌ها ابلاغ و هزینه‌های آن کنترل شد.»
ریئس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: «در بیمارستان‌ها افزایش هزینه ناشی از بار القایی را نمی‌بینیم و برخی ادعاها مبنی بر اینکه هزینه‌ها افزایش یافته است، به هیچ عنوان تایید نمی‌شود. خدمات داروسازان در طرح تحول نظام سلامت، دسترسی مردم به دارو و لوازم ضروری را به حد ایده‌آل رساند و هزینه‌های القایی را کنترل کرد.»
رئیس سازمان غذا و داروی در حاشیه این برنامه با اشاره به ثبت رکورد پنج میلیون نسخه‌پیچی الکترونیکی در ۴ماه اخیر، اظهار کرد: «درحال حاضر برای ۵۰درصد از افراد تحت پوشش شبکه بهداشت و درمان، پروند الکترونیکی تشکیل شده است. در حوزه نسخه‌پیچی الکترونیک نیز اگر بیمه‌ها همکاری کنند، در سال۹۶ می‌توانیم به صورت سراسری آن را اجرا کنیم، اما اجرای نسخه الکترونیک به حدود چهار تا پنج سال زمان نیاز دارد و ما حداقل ۳سال دیگر زمان نیاز داریم که آن را به صورت کامل اجرا کنیم و بتوانیم تمام فرآیندهای درمانی را الکترونیکی کنیم.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد