دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت حمله به بیمارستان‌ها،‌ آمبولانس‌ها و مراکز هلال احمر را جنایت جنگی و خلاف تمامی قوانین حقوق بشر دانست
رژیم صهیونیستی 7 بیمارستان و11 آمبولانس را هدف حمله قرار داد

21 تیر 1404 ساعت: 01:4

دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه مراسم گرامیداشت فرماندهان شهید قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا در پاسخ به این سوال که اگر جنگ ادامه‌دار باشد توان درمانی ما به چه صورت است، عنوان کرد: ما به عنوان یکی از همکاران جامعه پزشکی و هم کادر سلامت دعا می‌کنیم که جنگ ادامه نداشته باشد ولی ما در حوزه سلامت باید آمادگی لازم را برای هرگونه حادثه‌ای فراهم کردیم. از این بابت، ان‌شاءالله نه نگرانی وجود دارد و نه مردم نگران باشند و نه کادر پزشکی ما این صحنه را خالی می‌کنند. همان‌گونه که در مرحله اول این اتفاق، همه در صحنه حضور داشتند و به خوبی وظایف خود را انجام دادند.


وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طبق همه قوانین بین‌المللی زمانی که آمبولانس یا بیمارستان و مراکز هلال احمر تحت تهاجم و بمباران قرار می‌گیرد، این یک جنایت جنگی و خلاف تمامی قوانین حقوق بشر محسوب می‌شود. ما هم به سهم خود این موضوع را مستند می‌کنیم و شکایتی هم به مراجع بین‌المللی انجام دادیم و به طور مستند این کار را ادامه خواهیم داد.


همچنین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در حاشیه بازدید از یکی از مراکز درمانی در تهران و عیادت از کودک ۵ ساله مجروح حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به کشورمان از وقوع یک حادثه غیرمترقبه در بیمارستان‌های سراسر کشور در پی حملات اخیر خبر داد که طی آن حدود ۵ هزار مجروح غیرنظامی شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.


وی با اشاره به ابعاد فاجعه‌بار این حادثه افزود: در میان مجروحان، کودکی ۵ ساله با ۵۰ درصد سوختگی دیده شده که خانواده‌اش نیز در این حمله شهید شده‌اند. این رخداد یک حمله وحشیانه و غیرقابل توجیه به مردم بی‌دفاع بوده است.


وزیر بهداشت با تقدیر از فداکاری کادر درمان اظهار کرد: از لحظات نخست حادثه، کادر درمانی کشور با غیرت، همت و دلسوزی وارد عمل شدند و با تمام توان به رسیدگی و درمان بیماران پرداختند. خوشبختانه در بازدید از مراکز درمانی شاهد رضایت مردم بودیم که این موضوع مایه دلگرمی و افتخار ماست.


ظفرقندی همچنین با اعلام آمار شهدا و آسیب‌های وارده در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم غاصب صهیونیستی به کشورمان گفت: در این حمله تاکنون نزدیک به ۷۰۰ نفر از شهروندان غیرنظامی شهید شده‌اند. همچنین ۱۸ نفر از اعضای کادر سلامت، از جمله ۶ پزشک، جان خود را در مسیر خدمت از دست داده‌اند.


وی افزود: ۷ بیمارستان به صورت مستقیم هدف حمله قرار گرفتند و برخی از مراکز درمانی به دلیل شرایط اضطراری تخلیه شدند. همچنین حدود ۱۱ دستگاه آمبولانس مورد اصابت بمباران قرار گرفت که تمامی این اقدامات مغایر با اصول و موازین بین‌المللی، حقوق بشر و حقوق انسانی است.


وزیر بهداشت در پایان تأکید کرد که وزارت بهداشت با تمام توان در حال رسیدگی به مجروحان است و مستندسازی این جنایات برای پیگیری‌های حقوقی و بین‌المللی در دستور کار قرار دارد.