سنگ تمام کادر سلامت در ۱۲ روز جنگ تحمیلی

8 تیر 1404 ساعت: 09:4

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه کادر سلامت طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی در ارایه خدمات سنگ تمام گذاشتند، رفع نقصان‌های گذشته کادر بهداشت و درمان و از جمله ورود به موضوع «فوق‌العاده خاص پرستاران» را از مسوولان مربوطه خواستار شد.

به گزارش سپیدآنلاین، عباس عبادی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه دومین جنگ تحمیلی را تجربه کردیم، اظهار کرد: کادر درمان در تمام بحران‌ها مانند ۸ سال دفاع مقدس و دوران پاندمی کرونا به پای کار آمدند و به مردم ارائه خدمت کردند. کادر درمان در عرصه خدمات‌رسانی طی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، ۸ سال دفاع مقدس و دوران پاندمی کرونا سنگ تمام گذاشته‌اند.


وی درباره گلایه‌های پرستاران توضیح داد: اگرچه پرستاران به کمبودها در حوزه نیروی انسانی و نظام پرداخت انتقادهایی وارد می‌کنند اما تمام گلایه‌ها را طی مدت زمان تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور به دست فراموشی سپردند. کادر درمان، پابه‌پای تمام مدافعان کشور یعنی نیروهای مسلح در کنار مردم حضور داشتند و خدمت‌رسانی کردند.


معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه چندین بیمارستان مورد تهاجم رژیم صهیونیستی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که نه تنها مراکز درمانی مورد تجاوز رژیم صهیونیستی قرار گرفت بلکه بیش از ۱۰ آمبولانس نیز طی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه آسیب دیدند.


عبادی درباره شهدای سلامت توضیح داد: چند تن از اعضای کادر سلامت از گروه‌های مختلف طی مدت‌زمان تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور به فیض شهادت نائل آمدند. برخی همکاران فوریت‌های پزشکی، همکاران پیش‌بیمارستانی و تکنسین‌های فوریت‌های پزشکی در زمان ارائه خدمات شهید شدند.


وی ادامه داد: تعدادی از پرستاران نیز در پی بمباران خانه‌ها مصدوم و مجروح شده‌اند. خوشبختانه، حال جسمی پرستارانی که در پی بمباران خانه‌ها مجروح شده‌اند، خوب است.


معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره لغو مرخصی کادر درمان نیز گفت: مرخصی در هر بلایای طبیعی و انسان‌ساز مرسوم است. اما به طور قطع، نیروی انسانی شاغل در حوزه سلامت می‌بایست در تمام بلایا با حداکثر ظرفیت در محل خدمت خود حاضر شوند و آماده ارائه خدمات باشند.

وی با بیان اینکه اگر مرخصی‌ها لغو نمی‌شد باز هم کادر درمان برای ارائه خدمات آماده بود، توضیح داد: پس از تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور، بسیاری از اعضای کادر درمان که در مرخصی استحقاقی بودند به صورت داوطلبانه به محل خدمت خود بازگشتند. همچنین زنان کادر درمان که در مرخصی استعلاجی به سر می‌بردند به صورت داوطلبانه به محل خدمت خود بازگشتند.


عبادی با بیان اینکه دانشجویان و بازنشستگان نیز متقاضی ارائه خدمات داوطلبانه بودند، گفت: اگرچه نیروهای بازنشسته تعهد سازمانی ندارند اما برای ارائه خدمات اعلام آمادگی کردند. دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی نیز متقاضی ارائه خدمات طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی به کشور بودند.



وی ادامه داد: وزارت بهداشت، بانک اطلاعاتی از افراد متقاضی ارائه خدمات داوطلبانه تهیه کرد تا در صورت لزوم از ظرفیت آنها بهره‌گیرد. خوشبختانه، شرایط به نحوی پیش‌رفت که نیاز به حضور نیروهای داوطلب در مراکز درمانی نبود. باز هم تاکید می‌کنم لغو مرخصی در بلایای طبیعی و انسان‌ساز امری رایج است.


عبادی با بیان اینکه خدمات رسانی کادر درمان طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی به هیچ‌وجه قابل جبران نیست، گفت: اگر تصمیم بر این است که خدمات پرستاران طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی در کانون توجه قرار گیرد و تقدیر شود، سایر ارگان‌ها می‌بایست به پای کار بیایند. مجلس شورای اسلامی، رسیدگی به موضوع «فوق‌العاده خاص پرستاران» را با حداکثر امتیاز تسریع کند. همچنین پرستاران نسبت به مسائل مالیاتی نیز گلایه‌هایی دارند و رسیدگی به این موضوع نیز جزو وظایف مجلس شورای اسلامی است.


وی با بیان اینکه ارائه خدمات سریع و با کیفیت بر عهده وزارت بهداشت است، گفت: تمام بخش‌ها و مجموعه‌های قانون‌گذار کشور بارها به این موضوع اشاره کرده‌اند که به کادر سلامت در بزنگاه‌ها نیاز دارند و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه یکی از بزنگاه‌های کشور بود. امیدوارم مجموعه‌های قانون‌گذار، اهمیت موضوع خدمات‌رسانی به مردم در بزنگاه‌ها را درک کنند و نقصان‌های گذشته کادر سلامت را برطرف کنند.