معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: بستریهایی که از طریق پزشک خانواده ارجاع شود را در سال آینده رایگان میکنیم.
به گزارش سپیدآنلاین، در طول یک سال گذشته اخبار متعددی مبنی بر وقوع اتفاقات ناگوار برای بیماران در حین درمان منتشر شد. از جمله ماجرای مرگ بیماران دیالیزی به علت آلودگی محلول دیالیز صفاقی، نابینا شدن چند نفر در بیمارستان نگاه، تزریق آب مقطر به بیماران سرطانی و ابتلای برخی بیماران تلاسمی به هپاتیت که علت این اتفاقات به دلیل ضعف در فرآیند نظارت درمان بوده است. اگرچه زمان وقوع این اتفاقات را به دولت قبل و سالهای گذشته نسبت دادهاند.
سید سجاد رضوی در گفتوگو با ایلنا در این راستا در پاسخ به این سوال که آیا معاونت جدید درمان در وزارت بهداشت برنامهای برای نظارت بیشتر بر فرآیند درمان در نظر دارد؟ گفت: ما باید نظارت را از حالت فردی و شخصی به سمت نظارت سیستماتیک و الکترونیک ببریم تا این اتفاقات رخ ندهد. در واقع آییننامهها را اصلاح کنیم، نمیتوانیم تنها با نظارت این مسائل را حل کنیم. به طور مثال با وجود این که قوانین تصادفات وجود دارد، اما تصادفات رخ میدهد. راهنمایی رانندگی و وزارت راه مناطق حادثهخیز را تعریف کرده و شروع به اصلاح آنها میکنند که این نیز به نوعی اصلاح آییننامههاست.
وی افزود: در حوزه درمان، با اصلاح آییننامههایی که میخواهیم با همکاری همه واحدها انجام دهیم، بیشتر باید پیشگیری کنیم تا اینکه منتظر بمانیم یک بیمار با مشکل مواجه شود و ما سپس نظارت کنیم. اگرچه پس از یک مشکل نظارت نیز باید انجام شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا معاونت جدید درمان وزارت بهداشت برای ترمیم اعتماد عمومی به نظام سلامت این تضمین را به افراد جامعه میدهد که نظارت بیشتر بر فرآیند درمان در دستور کار است؟ گفت: قطعا باید این کار انجام شود و از وظایف ماست. ما باید اعتماد عمومی مردم را به حوزه درمان افزایش دهیم. در حال حاضر هم این اعتماد وجود دارد، میتوانم بگویم که مردم به حوزه سلامت بیشتر از سایر حوزهها اعتماد دارند و این را مطمئن باشید.
رضوی درباره افزایش قیمت دارو و اختلالی که در روند درمان برخی بیماران ایجاد شده است، توضیح داد: بهطور کلی میگویم که در مورد داروها، ما باید یک تصمیم میگرفتیم، اینکه دارو نباشد یا اینکه دارو باشد، گران باشد یا تحت پوشش بیمه نیز قرار گیرد. درنتیجه به این تصمیم رسیدیم که دارو وجود داشته باشد، قیمت واقعی خود را پیدا کند ولی تحت پوشش بیمه قرار گیرد. شرط ما با حوزه غذا و دارو همین است. اگر برای تولید کننده دارو، مقرون به صرفه نباشد، نمیتواند تولید کند و میگوید دارو نداریم که همین اتفاق هم افتاد. درنتیجه باید برای تولیدکننده به صرفه باشد.
معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که با توجه به این که وقتی دارویی در داخل تولید میشود، مشابه خارجی آن وارد نمیشود، اما در گزارشهای مردمی، بیماران عنوان میکنند که برخی داروهای داخلی اثربخشی لازم را ندارند و برای آنها عوارض به همراه دارد، نظر شما در این راستا چیست؟ بیان کرد: به شدت این ادعا را تکذیب میکنم. داروهای داخلی ما بهگونهای نیستند که بدون رعایت استانداردها در داخل تولید شوند، بلکه این داروها تمام استانداردها را سپری میکنند، بررسی میشوند و بعد از تأیید نهایی که حتی قابل ارائه در اروپا و دنیا هستند، به دست مردم میرسند.
وی ادامه داد: اما همین داروی ایرانی ممکن است در یک بیماری واکنش نشان دهد. اگر این اتفاق بیفتد، بیمار باید به مرکز اعلام کند که عارضه دارم و گزارش میشود. سپس عارضه دارو بررسی میشود و علت آن برطرف میشود. اگر علت برطرف نشد، قطعاً دارو وارد میشود. برخی مواقع داروی خارجی نیز همین عوارض را دارد و ممکن است دارو را برگردانند.
رضوی تاکید کرد: این که بگوییم داروی ایرانی کیفیت پایینی دارد را هیچ مطالعهای در دنیا نتوانسته است، ثابت کند. برخی مواقع داروی خارجی نیز همین عوارض را دارد و ممکن است دارو را برگردانند.
وی در پاسخ به سوالی درباره انتشار عکس بیمار در برخی موارد برای جمعآوری پول گفت: بدون اجازه همراه بیمار یا خود بیمار این کار قطعاً ممنوع است، زیرا حریم خصوصی بیمار باید رعایت شود. حتی پزشک نیز نمیتواند بدون اجازه این کار را انجام دهد.
بستریهایی که از طریق پزشک خانواده ارجاع شود در سال آینده رایگان میکنیم
معاون درمان وزارت بهداشت در پایان در پاسخ به این سوال که آیا وزارت بهداشت برنامه جدیدی برای درمان رایگان در کشور در نظر دارد؟ افزود: برنامه داریم تا بستریهایی که از طریق پزشک خانواده و سیستم ارجاع بیاید را در سال جدید رایگان کنیم.