تغییرات الگوی غذایی به شکل مصرف زیاد قند، نمک وچربی در برنامه غذایی درمقایسه با مقادیر توصیه شده در سبد غذایی مطلوب بهعنوان عوامل خطر مهم بیماریهای غیرواگیرازجمله دیابت، چربی خون بالا، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی-عروقی موجب شده که خطر ابتلا به این بیماریها در زنان افزایش یابد. نتایج مطالعات کشوری حاکی از آن است که آمار فشار خون بالا در زنان 15-64 ساله حدود 17درصد و کلسترول خون بالا در حدود 36درصد است. هم چنین اضافه وزن وچاقی درحدود نیمی از زنان همین گروه سنی، گزارش شده است. رفتارهای غذایی نامناسب مثل مصرف غذاهای چرب وسرخ شده، فست فودها، نوشیدنیهای قندی وشیرین، مصرف زیاد شیرینی، شکلات و بهطور کلی مواد غذایی شیرین و مصرف نمک زیاد در هنگام طبخ غذا از یک طرف و مصرف کم سبزی ومیوه، شیر ولبنیات موجب بروز این مشکلات تغذیهای درزنان کشور شده است. به منظوربهبود وضعیت تغذیه زنان که نقش مهمی درسلامت آنها دارد، آموزش و مشاوره تغذیه، بصورت رایگان از طریق شبکههای بهداشتی درمانی کشور به کلیه زنان تحت پوشش توسط کارکنان بهداشتی و کارشناسان تغذیه داده میشود. درواقع توانمندسازی زنان از طریق آموزش میتواند نقش مهمی درمدیریت غذا و تغذیه توسط زنان در سطح خانوار داشته باشد. مادران باردار وشیرده مبتلا به سوءتغذیه درخانوارهای نیازمند سبد غذایی رایگان با همکاری سازمانهای حمایتی بطور ماهانه توزیع میشود. توزیع سبد غذایی توانسته نقش قابل ملاحظه ایی درسلامت زنان و تامین امنیت غذایی در سطح خانوار و همچنین بهبود مراقبت از کودکان در خانواده ایفا کند. زنان میتوانند، عادات ورفتارهای صحیح غذایی را در کودکان وفرزندان خود از همان دوران کودکی ایجاد کنند. برای اینکار لازم است که خود از الگوهای صحیح غذایی از جمله محدود کردن مصرف غذاهای چرب وسرخ شده، کاهش مصرف فست فودها، استفاده از نوشیدنیهای خانگی و کم شیرین بهجای نوشابههای گازدار، مصرف نکردن شیر و لبنیات پرچرب وآجیل وتنقلات شور پیروی کنند. غذاهای سنتی که دارای ارزش تغذیهای خوبی هستند، را به فرزندان خود معرفی کنند. برنامه پیشگیری وکنترل اضافه وزن و چاقی درکودکان زیر 5 سال و دانش آموزان تدوین شده و در قالب این برنامه دانش آموزانی که اضافه وزن دارند، شناسایی شده و به مراکز بهداشتی درمانی ارجاع داده میشوند. تا اقدامات مناسب برای آنها انجام شود.همچنین صدا وسیما باید از تبلیغ محصولاتی که تهدید کننده سلامت هستند خودداری کند. مصرف تنقلات و فستفودها، دختران را از کودکی با مشکل چاقی مواجه میکنند. چاق شدن از سنین پایه دختران را در معرض اختلالات هورمونی هم قرار میدهد.