نتایج تحقیق جدیدی که در نشریه Neurology منتشر شده، حاکی از آن است که افراد مبتلا به عفونت ویروس هپاتیت C ممکن است در معرض خطر بیشتر ابتلا به بیماری پارکینسون باشند.
در این مطالعه که بوسیله محققان تایوانی انجام شده، آمده که مطالعات پیشین هم پیشنهاد کرده بودند HCV نوروتروپیک است، بدینمعنا که میتواند سلولهای عصبی را آلوده کند و در سیستم عصبی مرکزی تزاید یابد. حال، نتایج این مطالعه هم نشان میدهد که HCV میتواند باعث مرگ نورونهایی شود که نوروترانسمیتر دوپامین را ترشح میکنند و شاید همین امر، کلید دخالت آن در بروز بیماری پارکینسون باشد. درواقع، عفونت هپاتیت C شاید یک عامل خطر برای بیماری پارکینسون به حساب آید.
محققان در این مطالعه دادههای مطالعهای را بررسی کردند که در یک دوره 10 ساله، از سال 2000 تا 2010، جمعآوری شده بودند. در این مطالعه دادههای 49 هزار و 967 فرد مبتلا به هپاتیت B، هپاتیت C یا هر دو، همراه با اطلاعات 199 هزار و 868 فرد بدون هپاتیت آنالیز شده است. همه بیماران بهطور میانگین 12 سال پیگیری شدند تا هرگونه پیشرفت پارکینسون در آنها پایش شود.
از میان افراد مبتلا به هپاتیت، 270 نفر مبتلا به بیماری پارکینسون شدند که 120 نفر از آنها، هپاتیت C داشتند. در مقابل، در گروه کنترل هم 1060 نفر به پارکینسون مبتلا شدند. پس از تعدیل عوامل خطر بیماری پارکینسون، در نهایت مشخص شد، بیماران مبتلا به هپاتیت C با افزایش خطر 30 درصدی در ابتلا به بیماری پارکینسون روبرو هستند.
از سوی دیگر، محققان دریافتند که افراد مبتلا به هپاتیت B یا هر دو نوع هپاتیت، با میزان خطر مشابهی در ابتلا به بیماری پارکینسون مواجه هستند. این میزان خطر در مقایسه با افراد سالم و بدون هپاتیت به دست آمده است.
ماه گذشته هم در یک مقاله منتشر شده، محققان مدعی شدند که نوعی حشرهکش به نام heptachlor epoxide که در دهه 1980 در شیرهای خوراکی وجود داشته، ممکن است در بروز بیماری پارکینسون بیتاثیر نبوده باشد.