عضو کمیسیون بهداشت مجلس با انتقاد از پایین آمدن سرانه مصرف شیر در کشور، بر لزوم ورود رسانهها به امر فرهنگسازی در مورد مصرف شیر و مواد لبنی تاکید کرد.
بشیر خالقی با اشاره به کاهش سرانه مصرف شیر و مواد لبنی در کشور و لزوم توجه ویژه به این امر برای بالا بردن سلامت جامعه گفت: «سرمایهگذاری برای افزایش سرانه مصرف شیر هزینه نیست بلکه نوعی سرمایهگذاری برای سلامت جامعه است؛ چراکه شیر و مواد لبنی به عنوان مهمترین، مناسب ترین و بهترین تغذیه برای افراد از سن نوزادی محسوب میشود که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.» نماینده مردم خلخال و کوثر ادامه داد: «متاسفانه امروزه بیشتر تغذیه کودکان، نوجوانان و جوانان را فست فودها و غذاهای آماده دربر گرفته است که باید گفت پایین آمدن مصرف مواد لبنی و شیر میتواند تهدیدی برای سلامت افراد باشد که باید از ادامه این روند جلوگیری شود و با فرهنگ سازی صحیح و درست، خطرات ناشی از عدم استفاده از مواد لبنی و شیر برای افراد روشن و آنها را از تبعات آن مطلع کرد.» خالقی افزود: «متاسفانه به آن میزان که در رسانهها در مورد غذاهای آماده و فست فودها تبلیغات صورت میگیرد، برنامهای برای بالا بردن سرانه مصرف مواد لبنی و شیر وجود ندارد که باید از این روند جلوگیری کرد، چراکه رسالت رسانهها از جمله صدا و سیما، روزنامهها و مجلات، آگاهیبخشی به جامعه در خصوص تمامی مسائلی که برای انسان مفید است و نبود برنامهای در این خصوص، جای تامل دارد.» وی بیان کرد: «نباید به مواد لبنی و شیر با نگاه تجارت و کسب سود توجه کرد و اگر در این مسیر افرادی برای کسب سود، باعث افزایش قیمت شیر و مواد لبنی شدهاند، کار درستی انجام نداده و باعث پایین آمدن سرانه مصرف شیر میشوند، در حالیکه بسیاری از خانوادهها توانایی خرید شیر و مواد لبنی با قیمتهای موجود در بازار ندارند که این روند، منجر به حذف شیر و مواد لبنی از سبد خانوادههای کم بضاعت و بیبضاعت خواهد شد. عضو کمیسیون بهداشت خاطر نشان کرد: «بیشتر کشورهای دنیا به دنبال سرمایهگذاری بر سلامت مردم هستند که آن به عنوان سرمایه گذاری سلامت یاد میشود، از آن جهت که سرانه مصرف شیر و مواد لبنی در این کشورها بسیار بالا است و با تبلیغات گسترده، مردم را نسبت به این موضوع تشویق کردهاند؛ بنابراین نیاز است که دولت برای افزایش سرانه شیر در کشور برنامههای مدونی را تهیه کرده و با اختصاص یارانه ویژه، از افزایش بیش از حد قیمت مواد لبنی به ویژه شیر جلوگیری کند.»