مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی سازمان غذا و دارو از آغاز ثبت اطلاعات شرکتهای غذایی در سامانه برچسب اصالت خبر داد و گفت: «این ثبت اطلاعات برای نصب برچسب اصالت روی محصولات داخلی لازم است.»
به گزارش سپید، وحید مفید افزود: «برچسب اصالت برای ردگیری و ردیابی اصالت کالا است و اجرای طرح نصب برچسب اصالت روی محصولات غذایی، کاری زمان بر است.»
مدیرکل نظارت بر فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو ادامه داد: «ثبت اطلاعات شرکتهای غذایی در سامانه برچسب اصالت، اقدامی الزامی است.»
وی افزود: «برچسب اصالت برای ردگیری و ردیابی اصالت کالا است اما چراغ راهنما اطلاع رسانیهایی درباره قند، چربی و نمک محصولات غذایی دارد.»
مفید گفت: «نوشتههای چراغ راهنما باید شفاف و خوانا باشد البته در مورد محصولات خیلی ریز نیز استثنا وجود دارد به طور مثال شکلات کوچک یا آدامسها جای نوشتن اطلاعات چراغ راهنما را ندارد بنابراین چراغ راهنما روی بستهبندی کلی و دوم آن درج میشود.»
به گزارش ایرنا طرح برچسب اصالت با هدف تشخیص کالای واقعی از کالای قاچاق روی محصولات سلامت محور با آرم سازمان غذا و دارو نصب شد اما خریداران محصولات سلامت محور باید اصالت کالا را از طریق این برچسب با استفاده از سامانه مدیریت و نظارت بر محصولات سلامت استعلام کنند.
در صورت استعلام برچسب اعلام شده، همه اطلاعات نشان دهنده اصالت یک محصول مانند نام کالا، تاریخ تولید، انقضا، نام تولیدکننده، واردکننده و اصل یا تقلبی بودن محصول، مشخص خواهد شد.
همچنین با نصب چراغ راهنما یا نشانگرهای تغذیهای روی فرآوردههای غذایی، مردم بر اساس رنگهای قرمز، زرد یا نارنجی و سبز که روی برچسبهای انواع این محصولات نصب شده ، میتوانند برای سلامت خود تصمیم گیری کنند. رنگهای مشخص شده روی برچسبهای محصولات غذایی، میزان شکر، نمک، چربی و اسید چرب ترانس خوراکی را برای مردم مشخص میکند.»
رنگ قرمز نشاندهنده آن است که فرد باید در مصرف آن فرآورده یا خوراکی مراقبت کند. رنگ زرد یا نارنجی نشانه هشدار است و رنگ سبز هم یعنی اینکه این خوراکی مطلوب است و نگرانی از بابت مصرف آن وجود ندارد.
همچنین نشانگرهای تغذیهای علاوه بر داشتن اطلاعات یاد شده، تاریخ تولید، انقضا و سری ساخت محصول را نیز نشان میدهد که در صورت عدم صحت یا نبود برچسب اصالت و کد 16 رقمی، محصول مورد تائید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیست و قاچاق یا غیر مجاز به شمار میآید.