مدیرکل مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: «مردم ما دچار بیشخوری قند هستند و سالانه حدود ۳۰ کیلوگرم قند مصرف میکنند درحالیکه در بسیاری از کشورها این رقم به ۱۵ کیلوگرم میرسد.»
به گزارش سپید به نقل از فارس، وحید مفید، مدیرکل مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: «حدود دو دهه قبل یکی از معضلات کشور بحث بیماریهای واگیر بود که با برنامه واکسیناسیون و تدابیر اندیشه شده مشکلی در این زمینه وجود ندارد اما امروز بیماریهای غیر واگیر مانند قلب و عروق، پرفشاری خون ازجمله معضلات کشور هستند.»
وی گفت: «برخی از آمار نشان میدهد حدود ۸۰ درصد از مرگومیرها به دلیل این بیماریها است که تغذیه نقش اساسی در بروز آنها دارد. در بخش تغذیه به میزان قند و نمک و چربی میتوان اشاره کرد، در کشور ما مردم دچار بیشخوری قند هستند و سالانه حدود ۳۰ کیلوگرم قند مصرف میکنند درحالیکه در بسیاری از کشورها این رقم به ۱۵ کیلوگرم میرسد.»
مفید افزود: «در خصوص مصرف نمک نیز ایرانیها دو و نیم تا سه برابر مقادیر توصیه شده نمک مصرف میکنند، میزان متوسط نمک مصرفی 5 گرم است درحالیکه برخی افراد روزانه 15 گرم نمک مصرف میکنند.»
مدیرکل مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: «آمار مصرف چربی در کشور بالا بوده و نزدیک ۲۵ الی ۳۰ کیلوگرم روغن مصرف میکنند، اگر چربیها درصد اسید چرب بالایی داشته باشند یا ترانس دار باشند مخاطرات زیادی را برای سلامت خواهد داشت و پیشزمینه بیماریهای قلبی و عروقی خواهد بود.»
وی افزود: «از سال 94 اقداماتی برای کنترل میزان قند و چربی در محصولات غذایی انجام شده و طی برنامهای در دو بخش استانداردهایی برای محصولات غذایی صنعتی تدوین شد، به عنوان مثال در پنیر تازه درصد نمک ۴ درصد بوده که به دو و نیم درصد رسیده و درصد نمک نان به یک درصد رسیده است. در محصولات صنعتی در انواع کیکها میزان قند ۱۰ درصد نسبت به عدد قبلی کاهش یافته است.»