مدیرکل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: «با ابلاغ وزارت بهداشت قند نوشابهها تا 10 درصد کاهش یافته است و مقرر شده پس از اقدامات کارشناسی، قند نوشابهها از این میزان فعلی نیز کمتر شود.»
به گزارش سپید، وحید مفید اظهار داشت: «کاهش قند نوشابهها به بررسیهای کارشناسانه و فنی نیاز دارد تا در فرمولاسیون نوشابهها تغییری ایجاد نشود.»
وی یادآور شد: «اجرای برنامههای کاهش قند، نمک و روغن از سیاستهای سازمان غذا و دارو درباره محصولات غذایی است؛ به طور مثال در حال حاضر نمک نانها تا 30 درصد کاهش داشته است.»
مفید خاطرنشان کرد: «در مورد کاهش ایزومر ترانس در روغنهای خوراکی نیز به سمت حد صفر در حال حرکت هستیم و میزان ایزومر ترانس بسیاری از مواد غذایی به کمتر از دو درصد کاهش پیدا کرده است.»
مدیرکل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: «چراغ راهنمای تغذیه تقریبا روی تمام مواد غذایی نصب شده است و نشان میدهد تا چه حد از مواد مخاطرهآمیز یا مواد در حد غیرمعمول در یک محصول برای مصرفکننده وجود دارد.»
مفید افزود: «نمیتوان گفت که هر محصولی که قند، نمک و روغن دارد، مشکلدار است بلکه برای میزان هر کدام از این مواد، حد و حدودی مشخص شده است.» وی اضافه کرد: «اگر این مواد در محصولات غذایی بیش از حد معمول باشند با رنگ قرمز، در حد متوسط (بینابین) با رنگ نارنجی و زرد و در حد مطلوب با رنگ سبز مشخص شدهاند.»
مدیرکل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: «چراغ راهنمای تغذیه ای در حال حاضر تقریبا روی تمام محصولات غذایی نصب شده و اکنون نوبت مصرف کنندهها است که باید بین محصولات انتخاب کنند.»
مفید گفت: «البته ممکن است محصولی باشد که چراغ راهنما نداشته باشد و هنگامی که چاپهای جدید آماده شود بلافاصله روی این محصولات الصاق میشوند.» وی افزود: «متاسفانه ممکن است در برخی مواقع با کمبودهای تغذیهای روبهرو شویم که ناشی از تغذیه نامناسب است و از سوی دیگر نیز با بیشخوریهای نمک، شکر و روغن مواجه هستیم که به دیابت، چاقی و بیماریهای قلبی و عروقی منجر میشود.»
به گزارش ایرنا از 21 تا 27 مهر به نام هفته غذا با شعار «رفتار ما آینده ما را میسازد، تلاش برای دنیای بدون گرسنه تا سال 2030» نامگذاری شده است.