کارشناس اداره غذایی و آشامیدنی با منشاء گیاهی سازمان غذا و دارو گفت: «مصرفکنندگان درصورتیکه تمایل به مصرف شیرینکنندههای مصنوعی بهویژه سوکرالوز دارند، باید توجه داشته باشند که مقدار دریافتی برای بدن بیشازحد نباشد.» امینه مرشدی افزود: «سوکرالوز شیرینکننده مجاز خوراکی است که از شکر طی یک فرآیند چندمرحلهای ساخته میشود. این شیرینکننده مصنوعی دارای طعمی مانند شکر است اما مانند آن در بدن متابولیزه (فرآیند سوختوسوز در بدن) نمیشود و بدون تغییر از بدن دفع میشود. وی خاطرنشان کرد: سوکرالوز در کدکس بینالمللی مواد غذایی به میزان دریافتی روزانه تا 15 میلیگرم به ازای کیلوگرم (ADI) وزن بدن قابل قبول است.» وی ادامه داد: «کاربرد سوکرالوز در برخی مواد غذایی بر اساس ویژگی محصول و فرآیند آن و زیر نظر و با موافقت وزارت بهداشت و معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی در مقادیر مشخص شده، بلامانع است.» کارشناس اداره غذایی و آشامیدنی با منشاء گیاهی سازمان غذا و دارو یادآور شد: «بدیهی است مقدار استفاده از این شیرینکننده مصنوعی باید مورد پایش قرار گیرد و مصرفکنندگان باید توجه داشته باشند درصورتیکه تمایل به مصرف دارند مقدار دریافتی بیشازحد قابلتحمل بدن نباشد.»
ایرنا