محققان دانشگاه ایالتی اوهایو موشهای نر را روزانه با رژیم غذایی حاوی ۱۰ درصد پودر گوجهفرنگی به مدت ۳۵ هفته تغذیه کردند، سپس آنها را در معرض نور ماوراءبنفش قرار دادند. آنها دریافتند این موشها در مقایسه با موشهای که در رژیم غذاییشان گوجهفرنگی نبود، به طور میانگین ۵۰ درصد کاهش ایجاد تومورهای سرطان پوست را تجربه کردند.
جسیکا کاپراستون، عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: «فرضیه ما در مورد رابطه بین گوجهفرنگی و سرطان این است که کاروتنوئیدها، رنگدانه های ایجادکننده رنگ گوجهفرنگی، از پوست در مقابل آسیب ناشی از نور ماوراءبنفش حفاظت میکند.»
کاپراستون در ادامه میافزاید: «لیکوپن، کاروتنوئید اولیه موجود در گوجهفرنگی، موثرترین نوع آنتی اکسیدان این رنگدانههاست.» به گفته وی، مواد غذایی دارو نیستند، اما مصرف آنها در طول عمر میتواند موجب تغییر احتمال ابتلا به برخی بیماریها شود.
Readers Diges