معاون بهداشت وزارت بهداشت، دستورالعمل بهداشت محیط در مراسم معنوی ماه مبارک رمضان را به معاونت بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرد.
علی اکبر سیاری معاون بهداشت با تاکید بر این که حفظ و ارتقای سلامت روزه داران در ماه مبارک رمضان نیازمند کنترل عوامل محیطی محلهای برگزاری مراسم مرتبط با ماه مبارک رمضان از جمله آب مصرفی، مواد غذایی و بهداشت محیط محل است، برنامهریزی لازم به منظور کنترل عوامل محیطی کلیه مراکز و اماکن را ضروری دانسته است.
در این دستورالعمل، بر انجام هماهنگیهای درونبخشی و برونبخشی به ویژه با سازمان تبلیغات اسلامی و هیئتهای امنای مساجد و اماکن متبرکه محل برگزاری مراسم مذکور و هماهنگی لازم با سایر دستگاهها و سازمانها و تشکلهای مردمی از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، نیروی انتظامی، مراجع قضایی، سازمان دامپزشکی و اتاق اصناف و اتحادیههای صنفی تاکید شده است.
سیاری طی این دستورالعمل از معاونتهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی خواسته است ضمن اشاره به اطلاعرسانی عمومی و همچنین مستندسازی مستمر از فعالیتها بر توجه ویژه به ثبت فعالیتهای اجرایی برنامه در سامانه جامع مدیریت بازرسی و گزارشدهی مستمر طبق برنامه ابلاغی تاکید داشته باشند. همچنین در این دستورالعمل بر ضرورت توجه ویژه به نظارت بر تهیه و توزیع مواد غذایی در محلهای برگزاری مراسم، توجه ویژه به کنترل روغن در تهیه و طبخ غذا به ویژه شیرینیهای سنتی ازجمله زولبیا و بامیه، توجه ویژه به میزان نمک مصرفی در غذا و استفاده از نمک تصفیه شده ید دار و عدم استفاده از سنگ نمک در تهیه غذا و نیز توجه ویژه به ایمنی مواد غذایی از جمله میزان، نوع نمک و میزان و نوع روغن و مواد اولیه سالم مورد استفاده در تهیه غذا تاکید شده است.
براساس این دستورالعمل، رعایت بهداشت فردی دست اندرکاران مواد غذایی (خوراکی و آشامیدنی) و نیز استفاده از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی و یا آلومینیومی ضروری است.