بر اساس تحقیقات انجام شده توسط محققان دانشگاه فنلاند شرقی، مصرف یک رژیم غذایی با میزان بالاتری از پروتئین گیاهی، ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. در حالی که پروتئینهای گیاهی میتوانند نقشی محفاظتی در ابتلا به دیابت نوع دوم ایفا کنند؛ نشان داده شده پروتئین گوشت، باعث افزایش خطر ابتلا به این بیماری میشود.
بیش از 29 میلیون نفر در ایالات متحده مبتلا به دیابت هستند که ۹۰ تا ۹۵ درصد از تمام موارد را دیابت نوع دو تشکیل میدهد. بخش اساسی مدیریت دیابت، شرکت فعالیت منظم بدنی، مصرف داروها برای پایین آوردن میزان قند خون و پیروی از یک برنامه غذایی سالم است.
به توصیه موسسه ملی دیابت و بیماریهای گوارشی و کلیوی، از مصرف گوشتهای فرآوریشده یا چرب باید اجتناب شود و گوشت بدون چربی مانند مرغ بدون پوست، باید به عنوان جایگزین انتخاب شود.
مصرف گوشت به عنوان یک متغیر تاثیرگذار در ابتلا به دیابت شناخته شده است.
تحقیقات جدید انجام شده در ژورنال تغذیه در بریتانیا نشان میهد، منبع پروتئین تغذیهای ممکن است عامل مهمی در تغییر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 باشد.
محققان ارتباط بین منابع پروتئین مختلف موجود وخطر ابتلا به دیابت نوع 2 را بررسی کردند. رژیم غذایی سرشار از گوشت باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 میشود. این ارتباط در تمام انواع گوشتها از جمله گوشت قرمز، گوشت سفید و سایر گوشتهای فرآوریشده و فرآورینشده مشاهده شد. افرادی که میزان بالاتری از پروتئینهای گیاهی در رژیم غذایی خود مصرف میکنند، دارای عادات سبک زندگی سالمتری نیز هستند.
احتمال ابتلا به دیابت نوع دو در شرکتکنندگانی که بیشترین مصرف پروتئین گیاهی را داشتند نسبت به کسانی که کمترین مصرف پروتئینهای گیاهی را داشتند، 35 درصد کمتر بود. علاوه بر این، جایگزینی 5 گرم پروتئین حیوانی با پروتئین گیاهی در طول روز، خطر بروز دیابت را 18 درصد کاهش خواهد داد.
ارتباط میان پروتئین گیاهی و کاهش خطر ابتلا به دیابت، ممکن است به واسطه تاثیر این نوع پروتئین بر سطح گلوکز خون باشد. افرادی که پروتئینهای گیاهی بیشتری مصرف کرده بودند، دارای سطح قند خون پایینتری در آغاز مطالعه بودند.
منابع اصلی پروتئین گیاهی در این مطالعه، غلات همراه با منابع اضافی از جمله سیبزمینی و سبزیجات دیگر بودند.
یک رژیم غذایی با ترجیح پروتئین گیاهی نسبت به پروتئین گوشت، به حفاظت در برابر ابتلا به دیابت نوع دوم کمک میکند.
به طور کلی پروتئینهای لبنی و پروتئین ماهی با خطر ابتلا به دیابت نوع دو ارتباط ندارند. همچنین مطالعات نشان داد مصرف بیشتر پروتئین تخم مرغ، باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 میشود.
منبع: MNT.