تاموکسیفن چیست؟
 تاموکسیفن دارویی است که بهصورت قرص خوراکی عرضه میشود و در فعالیت استروژن، که هورمونی زنانه است، مداخله میکند. استروژن احتمال پیشرفت سرطان در پستان را بالا میبرد. بیشتر از 30 سال است که از تاموکسیفن جهت درمان سرطان پستان زنان و مردان استفاده میکنند. این دارو را در درمان بیمارانی که در مراحل اولیه سرطان پستان هستند و همینطور کسانیکه سرطان پستان پیشرفته دارند (سرطانی که در قسمتهای دیگر بدن نیز گسترش پیدا کرده است) استفاده میکنند. تاموکسیفن بهعنوان درمان کمکی (که پس از درمان اولیه برای بالا بردن احتمال شفای بیماری اعمال میشود)، از بازگشت سرطان پستان اولیه و همچنین گسترش سرطانهای جدید در پستان پیشگیری میکند. در درمان سرطان پستان پیشرفته، این دارو رشد سلولهای سرطانی را که در بدن هستند کند یا متوقف میکند. بیش از 10 سال است که از تاموکسیفن جهت کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان در زنانی که در معرض خطر بالای این بیماری هستند استفاده میکنند. از این دارو در درمان زنانی هم استفاده میکنند که کارسینوم مجاری درجا (DCIS)، حالتی غیرتهاجمی که گاهی به سرطان پستان مهاجم میانجامد، دارند.
درمان بیولوژیک چیست؟
 درمان بیولوژیک (که گاهی اوقات ایمیونتراپی، زیست درمانی یا درمان تعدیلکننده واکنش زیستشناختی نیز نامیده میشود)، در بین انواع درمانهای سرطان، روشی نسبتا جدید بهحساب میآید سایر درمانها عبارتند از جراحی، شیمیدرمانی و پرتودرمانی. درمانهای بیولوژیک، از سیستم ایمنی بدن بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم، بهمنظور مبارزه با سرطان یا کاهش عوارض جانبی احتمالی برخی از روشهای درمان آن، استفاده میکند.
چگونه نیکوتین بر سیگاریها تاثیر میگذارد؟
 نیکوتین احساس خوبی در فرد سیگاری ایجاد میکند که او را به مصرف دوباره تشویق میکند. نیکوتین همچنین با تداخل در جریان اطلاعات بین سلولهای عصبی نوعی احساس آرامش ایجاد میکند. با گذشت زمان دستگاه عصبی به نیکوتین عادت پیدا میکند و فرد سیگاری مصرفش را بیشتر میکند که خود باعث افزایش سطح نیکوتین خون او میشود. در واقع نیکوتین استنشاق شده در دود سیگار حتی سریعتر از داروهای تزریق شده وریدی به مغز میرسد. بعد از مدتی، بدن افراد سیگاری نسبت به نیکوتین مقاومت پیدا می کند. مقاومت بدین معنی است که برای ایجاد اثرات مشابه قبلی به میزان بیشتری نیکوتین نیاز است و این یعنی افزایش مصرف سیگار.
آنتیاکسیدان چیست و ارتباط آن با سرطان کدام است؟
 بدن از برخی مواد مغذی موجود در سبزیجات و میوهها برای محافظت بافتی در مقابل تولیدات ناشی از متابولیسم طبیعی (اکسیدانها) استفاده میکند. از آنجا که این مواد با افزایش خطر بروز سرطان مرتبط است، مواد غذایی معروف به آنتیاکسیدان در مقابل سرطان اثر محافظتی دارند. آنتیاکسیدانها شامل ویتامین C، ویتامین E، کاریتنوئیدها و تعداد دیگری از مواد شیمایی گیاهی (فیتوکمیکال)هستند. مطالعات نشان میدهند افرادی که سبزیجات و میوهی بیشتری حاوی مقادیر بالایی از آنتیاکسیدانها مصرف میکنند میتوانند خطر بروز سرطان را کاهش دهند. مطالعات بالینی مربوط به مکملهای آنتیاکسیدان در حال انجام است. اما تاکنون ارتباط قطعی بین کاهش خطر سرطان با مصرف مکملهای ویتامین و مواد معدنی اثبات نشده است. برای کاهش خطر بروز سرطان در حال حاضر بهترین توصیه تامین آنتیاکسیدانها از مواد غذایی به جای داروهای مکمل است.