Interna- Medicine News: مطالعه محققان نشان میدهد رنگدانههای کاروتنوئیدها که رنگ سبزیجاتی را مانند هویج، فلفل و اسفناج ایجاد میکند، روند پیشرفت بیماری انحطاط ماکولا را که مرتبط با افزایش سن است، کند میکند.
محققان دانشگاه هاروارد آمریکا در این مطالعه، اطلاعات بهدست آمده را از بررسی جمعیتی بیش از 100 هزار فرد بالای 50 سال در یک دوره زمانی 25 ساله مورد بررسی قرار داده و متوجه شدند خطر ابتلا به شکل پیشرفته این بیماری، در افرادی که بیشترین سطوح کاروتنوئیدهای لوتئین و زاگزانتین را مصرف میکردند، 40 درصد کمتر از افرادی بود که حداقل سطوح این کاروتنوئیدها را مصرف میکردند.
براساس این مطالعه، مشخص شده که لوتئین و زاگزانتین در غلظتهای بالا در ماکولا (شبکیه) چشم وجود دارد، به طوریکه این آنتیاکسیدانها به عنوان رنگدانه ماکولار شناخته میشوند. رنگدانه ماکولار با واکنش با رادیکالهای آزاد برای محافظت از آسیب سلولی و ممانعت از ورود نور آبی تخریب کننده، از ماکولا (شبکیه چشم) محافظت میکند. منابع خوب لوتئین و زاگزانتین در سبزیجات برگ سبز و تخممرغ وجود دارد.
این مطالعه همچنین نشان داد، افرادی که بیشترین سطح برخی دیگر از انواع کاروتنوئیدها را مانند آلفاکاروتن، بتاکاروتن و بتا کریپتوگزانتین مصرف میکنند، خطر ابتلا به انحطاط ماکولا در آنها 25 درصد کمتر است. هویج و سیبزمینی شیرین منابع آلفا و بتاکاروتن هستند در حالی که بتاکریپتوگزانتین در میوههایی مانند پرتقال و هلو یافت میشود.