کارشناس تخصصی چای و دمنوش گیاهی اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: «نظارت بر واحدهای تولیدی و وارداتی این محصولات توسط کارشناسان این اداره کل و با حضور مسئولین فنی به طور مستمر صورت میپذیرد.»
 سولماز چوبکی گفت: «دم نوشها نوعی فرآوردههای دم کردنی به دو صورت گیاهی و میوهای است که از برگ، گل، ساقه، ریشه، پوستِ میوه یا درخت و دانههای گیاهی تهیه میشوند.»
 وی افزود: «دم نوش با فرآورده چای نباید اشتباه گرفته شود. چای فرآوردهای است که از غنچه و برگهای لطیف گیاهی از جنس Camellia sinensis پس از طی مراحل عملیاتی مختلف تهیه میشود، اما دم نوشها ترکیباتی غیر از چای هستند.»
 کارشناس تخصصی چای و دمنوش گیاهی اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: «در سالهای اخیر دم نوشهای گیاهی و میوهای مورد استقبال بسیاری از مصرف کنندگان قرار گرفتهاند که از دلایل آن میتوان به خواص آنها و نیز تنوع بخشیدن به نوشیدنیهای روزانه اشاره کرد.»
 وی ادامه داد: «دمنوشهای گیاهی و میوهای مانند سایر فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی مشمول اخذ مجوزهای لازم از اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو است.»
 چوبکی بیان کرد: «نظارت بر واحدهای تولیدی و وارداتی این محصولات از سوی کارشناسان این اداره کل و با حضور مسئولین فنی به طور مستمر انجام میشود. در این راستا رعایت تمامی ضوابط این اداره کل از جمله ویژگیهای محصول نهایی، به ویژه از لحاظ فلزات سنگین، باقیمانده سموم و مایکوتوکسینها، الزامی است تا محصولی سالم به دست مصرف کننده برسد.»
 کارشناس تخصصی چای و دمنوش گیاهی اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: «پیشنهاد میشود مصرفکنندگان از مکانهایی که این محصولات را به صورت فله و بدون بستهبندی و عرضه میکنند خریداری نکنند.»
 چوبکی در پایان گفت: «مصرف کنندگان باید به موارد مندرج روی برچسب محصول از جمله لوگوی سازمان غذا و دارو، شماره پروانه ساخت محصولات داخلی یا کد رهگیری جهت محصولات وارداتی دقت کنند؛ همچنین میتوانند آمار دمنوشهای وارداتی یا تولید داخل را که مجوز از سازمان غذا و دارو دارند، از سایت سازمان غذا و دارو به نشانی www.fdo.gov.ir دریافت کنند یا با سامانه 1490 جهت پیگیری اصالت کالا تماس بگیرند.»