نتایج آخرین تحقیقات انجام شده در مورد بیماری دیابت توسط پزشکان و پژوهشگران در گردهمائی سالانه انجمنهای مطالعات دیابت اروپا اعلام شد. در این پژوهشها به نقش مثبت استفاده از پمپ انسولین در دیابت نوع ۱ و همچنین فواید استفاده از لبنیات برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ اشاره شده است.
پژوهشهای جدید نشان میدهند که استفاده از پمپ انسولین جهت مداوای بیماران دیابت نوع 1 تاثیری بسیار شگرف در روند درمان این افراد داشته و در برخی مواقع میتواند جان بیماران را نجات دهد.
نتایج این پژوهش به صورت گزارش مفصلی در گردهمائی سالانه انجمنهای مطالعات دیابت اروپا Europea- Associatio- for the Study of Diabetes
(EASD) اعلام شد. طی این تحقیقات تیمی پژوهشی به سرپرستی
Soffia Gudbjoernsdottir از دانشگاه گوتنبرگ سوئد با مطالعه 18 هزار بیمار مبتلا به دیابت نوع 1 که از آن میان 2441 نفر از پمپ انسولین برای مدتیطولانی و دستکم بیشتر از 7 سال استفاده میکردند دریافتند میزان مرگ و میر در بیماران دارای دیابت نوع 1 که از پمپ انسولین استفاده میکنند، 29 درصد کمتر از سایر بیماران است و همچنین میزان ابتلا به بیماریهای قلبی در بین بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 که از این دستگاه استفاده میکنند نیز به میزان 43 درصد کاهش نشان میدهد.
دلیل اصلی طراحی پمپ انسولین، استفاده آن دسته از بیماران مبتلا به دیابت است که سطح گلوکز موجود در خون آنها قادر به دریافت و کنترل انسولین تزریقی نیست.
بهترین راه برای اینگونه بیماران دیابتی استفاده از پمپ انسولین است که به تازگی مجهز به سنسورهای اندازهگیری کننده گلوکز خون شده است.
در این سمینار همچنین تیمی پژوهشی از دانشگاه مالموMalmoe University آخرین یافتههای خود را در زمینه مطالعات بیماری دیابت اعلام کردند. برپایه این تحقیقات، استفاده از لبنیات و به ویژه شیر باعث ایجاد مصونیت انسانها در برابر دیابت نوع 2 میشود.
در این مطالعه ، 27 هزار نفر داوطلب از گروههای سنی بین 45 تا 74 ساله مورد بررسی قرار گرفته و نتایج پژوهش اثبات میکند در افرادی که در برنامه غذائی روزانه خود به طور مرتب از شیر و سایر محصولات لبنیاتی استفاده کردهاند، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بسیار کمتر از دیگران است.
این پژوهش همچنین نشان میدهد استفاده منظم از محصولات لبنی و شیر به مدت طولانی و حداقل 14 سال موجب کاهش 23 درصدی ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 میشود.
این مطالعات همچنین به تاثیر منفی استفاده بیش از حد از گوشت قرمز و فرآوردههای پروتئینی فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس در ابتلا به دیابت اشاره میکند.
Medica- News Today