انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور به عنوان یک انستیتوی ملی، برنامهای را طراحی کرده است که بتواند وضعیت غذا و تغذیه کشور را به صورت مستمر مورد پایش قرار دهد.
 رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در جلسه کارگروه تخصصی امنیت غذایی و تغذیه گفت: «این برنامه، بر اساس یک نظام مراقبت بسیار مبتنی بر آخرین منابع علمی دنیا طراحی شده که در آن به مراقبت، بررسی ریزمغذیها، سبد غذایی مردم کشور در اقلیمهای مختلف در گروههای سنی و جنسی مختلف، بیوشیمیایی و عوامل خطری که در ارتباط با تغذیه مردم است، توجه ویژه شده است.»
 هدایت حسینی اظهار داشت: «در این برنامه به چهار عامل، مقدار نمک، شکر، چربی و اسیدهای چرب که وزارت بهداشت به عنوان هدف تعیین کرده هم توجه شده است.»
 وی با بیان اینکه برنامه ملی مراقبت یک برنامه کشوری است، اظهار امیدواری کرد که با حمایتهای وزارت بهداشت این برنامه از نیمه دوم امسال اجرا شود. رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور افزود: «اطلاعات این برنامه مستمر و دائمی است که بعد از راهاندازی میتواند در اختیارات مسئولان کشور و وزارتخانههای بهداشت، جهاد کشاورزی، تعاون، رفاه، صنعت، معدن و تجارت و دیگر سازمانها و ارگانهایی که در حوزه غذا و تغذیه فعالیت دارند، قرار گیرد و همچنین در سیاستگذاریها و سرمایهگذاریهای کلان ملی استفاده شود.» حسینی در ادامه گفت: «این برنامه به عنوان بخشی از برنامه نظام سلامت کشور میتواند در پیشگیری و کاهش بیماریهای مرتبط با غذا موثر باشد.»