بهگفته زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، حدود نیمی از زنان بالای 45 سال و 90 درصد از زنان 75 ساله به بالا به بیماری پوکی استخوان مبتلا میشوند و به طور تقریبی از هر 3 زن یک نفر و از هر 12 مرد یک نفر به پوکی استخوان مبتلا میشود. ماست منبعی غنی از پروتئین، کلسیم، فسفر و ویتامینهای گروه ب محسوب میشود که مقدار قابلتوجهی پروتئین قابل هضمدارد. یکی از مهمترین ویژگیهای ماست این است که مواد معدنی و کلسیم را در یک ترکیب اسیدی با قابلیت دسترسی بالا به بدن میرساند تا امکان جذب کلسیم به بالاترین میزان برای بدن فراهم شود.
از سوی دیگر اسید لاکتیک موجود در ماست به هضم کلسیم شیر کمک میکند و با فراهم کردن محیط بیولوژیک مناسب برای جذب کلسیم و ویتامینها ماست را به منبع مناسبتری از شیر برای ذخیرهی تراکم استخوان تبدیل میکند. به اعتقاد برخی از دانشمندان، کلسیم موجود در ماست و باقی فراوردههای لبنی (در مقایسه با مکمل تغذیهای کربنات کلسیم) موجب کاهش جذب چربی و کاهش سطح تریآسیل گلیسرول خون هم خواهد شد. از سوی دیگر، چربی بیشتر با تغییر حرکت غذا در روده و کاهش سرعت حرکت آن، باعث افزایش زمان تماس با سطح جذب کننده روده میشود و زمان بیشتر برای جذب کلسیم و در نتیجه افزایش جذب کلسیم را در پی خواهد داشت. پس با خوردن ماستهایی چون ماست همزده، میتوان هم از چاقی و هم از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری کرد.