ماهی سالمون و قزلآلا از یک خانوادهاند که در گروه ماهیهای آزاد قرار میگیرند. قزلآلا رنگ گوشت سفید و سالمون رنگ قرمز دارد. هرکدام از این ماهیها بر اساس ذائقه افراد خریداری میشود، اما مسئله این است که متاسفانه حجم قابلتوجهی از ماهی سالمون در بازار همان قزلآلای رنگشده است که به اسم ماهی سالمون و با قیمتی بالا عرضه میشود.
چندی پیش معاونت امور دام سازمان جهاد کشاورزی در رابطه با تعداد مراکز مجاز پرورش ماهی سالمون اعلام کرده است که ماهی سالمون یا همان ماهی آزاد دریای شمال نوعی ماهی وارداتی است و قابلیت پرورش در هیچ نقطهای از کشور را ندارد و بر همین اساس تاکنون هیچ مجوزی مبنی بر پرورش ماهی سالمون از سوی مراجع قانونی ذیصلاح صادر نشده است.
گفتنی است که قیمت هر کیلو ماهی قزلآلا در بازار 14 هزارتومان است. اما در مراکز عرضه ماهی سالمون انواع خارجی این ماهی از کیلویی ۵۰ هزار تومان عرضه میشود. همین امر سبب شده است که بسیاری از تولیدکنندگان قزلآلا برای تغذیه این ماهی از موادی استفاده کنند که رنگ این ماهی را تغییر میدهد تا در زمان فروش به اسم ماهی سالمون ایرانی و ماهی سالمون خارجی از سود حاصله استفاده کنند.
ارسلان قاسمی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تکثیر و پرورش میگو، ماهی و آبزیان، در این رابطه میگوید: «در کشور تولید ماهی سالمون نداریم و تمامی سالمونهای داخلی که به اسم این ماهی عرضه میشود، همان قزلآلا است.»وی با اشاره به دستچین قزلآلاهایی که سایز آنها بزرگتر است، میگوید: «تولیدکننده در ماههای آخر با استفاده از غذاهای رنگی که حاوی بتاکاروتن که همان رنگ موجود در هویج است، موجب تغییر رنگ این نوع ماهی میشود و پس از آن قزلآلا به نام سالمون در بازار فروخته میشود.»
ایلنا