سوزش سر دل: سوزش سر دل طولانیمدت که به آن ریفلاکس هم گفته میشود، حتی اگر منجر به ایجاد مری بارت هم نشود، ریسک ابتلا به سرطان مری را افزایش میدهد.
مصرف تنباکو: مصرف هر شکلی از تنباکو، احتمال ابتلا را به این سرطان افزایش میدهد. هر چه مدت مصرف آن بیشتر باشد، شانس ابتلا به سرطان بیشتر میشود. بیشتر از نیمی از سرطانهای سلول پوششی مری با سیگار مرتبط است. مصرف الکل: مصرف طولانیمدت الکل، عامل خطرساز بسیار مهمی برای ابتلاء به سرطان مری است. در افرادی که هم سیگار میکشند و هم الکل مصرف میکنند، این احتمال بسیار بیشتر میشود. چاقی: خطر ابتلاء به سرطان در افراد چاق بیشتر است. رژیم غذایی: رژیمهای غذایی که مقدار کافی میوه، سبزیجات، ویتامین و مواد معدنی نداشته باشد، احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد. پرخوری که منجر به چاقی میشود هم، احتمال سرطان را افزایش میدهد. مایعات بسیار داغ: نوشیدن مقدار زیاد مایعات بسیار داغ، احتمال ابتلا به سرطان مری را افزایش میدهد. مواد شیمیایی: کار کردن با مواد شیمیایی شوینده، باعث افزایش خطر ابتلاء به سرطان مری میشود. کارکنان خشکشویی، احتمال بیشتری برای ابتلاء به سرطان مری دارند.